<< Nazaj – Reprezentanca

Neporaženim Slovenkam lahko evropsko prvenstvo vzame le čudež

Oslabljena slovenska ženska članska reprezentanca je na Kreti po Islandiji (58:94) premagala tudi gostiteljico Grčijo (70:77) in si s četrto zaporedno zmago na stežaj odprla vrata evropskega prvenstva, ki ga bosta naslednje leto družno gostili Francija in Španija.

Nadarjena Slovenka se seli na Madžarsko

Slovenska reprezentantka Zala Friškovec, ki je zadnje štiri sezone nosila dres Cinkarne Celja, bo v novi sezoni igrala na Madžarskem. S klubom FCSM Csata iz Budimpešte je podpisala dveletno pogodbo, novim soigralkam pa se bo na treningih pridružila v ponedeljek.

Slovenka s Štajerske v vročo Andaluzijo

Slovenska reprezentantka Tina Cvijanovič se je po petih sezonah igranja v našem najbolj kakovostnem tekmovanju v ženski košarki odločila, da se prvič v klubski karieri poda na tuje.

Slovenke po četrtfinale po najtežji poti

Slovenska ženska reprezentanca je na tretji in s tem zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva proti izbrani vrsti Italije doživela drugi poraz, po katerem pa se njena pot na velikem tekmovanju še ni končala.

Slovenke odpotovale na evropsko prvenstvo

Po končanih pripravah za nastop na svojem drugem velikem tekmovanju je slovenska ženska članska reprezentanca danes krenila na pot proti Srbiji, ki bo z Latvijo od 27. junija do 7. julija družno gostila že 37. evropsko prvenstvo.

Danes prvi preizkus slovenske moči

Slovenske košarkarice bodo točno dva tedna po zboru ženske članske reprezentance nastopile na svoji prvi pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki ga bosta konec junija in v začetku julija družno gostili Srbija in Latvija.

Slovenska reprezentanca začrtala pot proti Srbiji

Z novim zmagoslavjem košarkaric Cinkarne Celje se je končala letošnja ženska članska klubska sezona pod domačimi koši. A pravega počitka za selektorja Damirja Grgića in najboljše igralke ne bo, saj bodo reprezentantke že sredi maja začele s pripravami na evropsko prvenstvo.

Slovenke po potrditev vstopnice za EP 2019

Slovenska ženska članska izbrana vrsta se je v ponedeljek zbrala v Laškem ter z uvodnim treningom v dvorani Tri Lilije začela s pripravami na zadnji dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo.