You are currently viewing Slovenke po četrtfinale po najtežji poti

Slovenke po četrtfinale po najtežji poti

Slovenska ženska reprezentanca je na svoji tretji in s tem zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva proti izbrani vrsti Italije doživela drugi poraz, po katerem pa se njena pot na velikem tekmovanju še ni končala.

Priložnost za napredovanje med najboljšo osmerico bo imela še na enem obračunu, in sicer v torek, ko se bo v Beogradu udarila z reprezentanco Belgije, bronasto ekipo iz prejšnjega prvenstva stare celine, ki je v skupini D s povsem enakim izkupičkom zasedla 2. mesto.

Glede na to, da si je Slovenija mesto v dodatnih kvalifikacijah za četrtfinale izborila že z zmago proti Turčiji in da današnja tekma ni bila eksistenčne narave, se je selektor Damir Grgić odločil, da bo proti Italiji, poleg Eve Lisec, nekoliko spočil še ostale nosilke igre in hkrati preveril pripravljenost nekaterih igralk s klopi.

Njegova taktika se mu je v prvem polčasu več kot obrestovala, saj so naša dekleta prvo četrtino po dveh prostih metih Shante Evans dobila z 21:18, po nekoliko slabši drugi četrtini pa na glavni odmor odšla z zaostankom 4 točk (32:36).

V drugem polčasu pa je v igri Slovenije prišlo do vidne preobrazbe. Zgledalo je, kot da so Slovenke vso osredotočenost in borbenost pozabile v slačilnici, posledica tega pa je bila, da so v preostalih 20 minutah zmogle doseči zgolj 25 točk, v svoj koš pa prejele še 39 točk in na koncu izgubile s 57:75.

Pri Italiji se je za najboljšo strelko z 18 točkami izkazala organizatorka igre Francesca Dotto, na strani Slovenije, ki je iz igre metala z vsega 35-odstotnim metom (17/38 za dve in 3/18 za tri), pa je največ točk prispevala kapetanka Nika Barič (15).

Evropsko prvenstvo, skupina C:

Nedelja, 30. junij:

ITALIJA – SLOVENIJA 75:57 (18:21, 18:11, 20:11, 19:14)
Dotto 18, Crippa 15, Andre 13; Barič 15, Evans 13, Prezelj 12.

STATISTIKA

Damir Grgić, selektor slovenske reprezentance:

“Prevzemam odgovornost za poraz. Glave enostavno niso bile na pravem mestu. Delno smo pokvarili vtis Slovenije na tem evropskem prvenstvu, vseeno pa moramo biti ponosni, da smo se uvrstili med dvanajst najboljših ekip v Evropi. Zdaj imamo en dan počitka, nato pa nas čaka glavna tekma na evropskem prvenstvu. Verjamem, da bomo v Beogradu odigrali veliko boljšo tekmo.”

Jan Kropf

foto: FIBA

Dodaj odgovor