You are currently viewing Po prvih 8 tekmah brez zmage samo še 3 ekipe

Po prvih 8 tekmah brez zmage samo še 3 ekipe

Sezona slovenskega državnega prvenstva za članske košarkarice se je začela s polno paro, na dosedanjih osmih odigranih tekmah pa je najmanj eno zmago vknjižilo že pet klubov.

Pred koncem drugega kola najbolje kaže branilcu naslova Cinkarni Celju, ki je po treh tekmah še brez poraza, v nizu zmag je že tudi podprvak Triglav (2-0), slast zmage pa so doslej okusili še Maribor (1-2), Konjice (1-1) in Ježica (1-0).

Na prvo zmago tako čakajo samo še Akson Ilirija (0-2), Domžale (0-2) in Grosuplje (0-1), ki bo drugi krog sklenilo 18. oktobra proti gostujoči Ježici.

V drugem kolu so si zmago priborile že Konjičanke, Celjanke in Kranjčanke, ki so v soboto gladko odpravile Domžale (78:47), Ilirijo (81:43) in Maribor (95:32).

STATISTIKA TEKME MED KONJICAMI IN DOMŽALAMI
STATISTIKA TEKME MED CELJEM IN ILIRIJO
STATISTIKA TEKME MED TRIGLAVOM IN MARIBOROM

Najbolj učinkovite igralke zmagovalk so postale Katja Klančnik (12 skokov, 11 točk, 5 podaj, 3 ukr. žoge in 2 blokadi), Mojca Jelenc (6 točk, 4 skoki in blokade ter 2 podaji in ukr. žogi) in Lejla Omerbašić (19 točk, 8 skokov in 1 ukr. žoga), najkoristnejše igralke poraženk pa so bile Hana Žumer (4 točke, 2 skoka in ukr. žogi ter 1 podaja in blokada), Nina Gabrovšek (6 točk in skokov ter 5 podaj in ukr. žog) in Elma Dautović (10 točk, 3 podaje in 1 skok).

Klančnikova je v tem krogu postavila tudi nov najvišji količnik učinkovitosti na tekmo v tej sezoni, saj je proti Domžalčankam zbrala kar 31 indeksnih točk.

Jan Kropf

foto: KZS

Sorodni prispevki: Državne prvakinje že na prvi tekmi presegle mejo 100 točk

Dodaj odgovor