You are currently viewing Novomeščani pred derbijem posegli po okrepitvi

Novomeščani pred derbijem posegli po okrepitvi

Članska ekipa Krke je danes postala močnejša za slovenskega reprezentanta Blaža Mahkovica.

»V Krki smo se odločili, da se na položaju krila okrepimo s slovenskim reprezentantom Blažem Mahkovicem. Blaž, ki je odličen vsestranski igralec, se je ekipi že pridružil na treningih, za klub pa bo začel igrati z naslednjim tednom, morda že na sobotni tekmi ABA lige v Beogradu proti Crveni zvezdi. Sicer smo letošnjo sezono odprli brez Marka Jošila, enega izmed naših ključnih igralcev, ki je trenutno poškodovan, vendar pričakujemo, da se bo kmalu vrnil na parket in nas spet navduševal s svojo igro. Ob tej priložnosti bi rad povabil vse navijače in navijačice, da pridete v četrtek spodbujati naše fante v dvorano Leona Štuklja na prvo tekmo lige NKBM, ki jo bo ekipa odigrala proti Petrol Olimpiji,« je sporočil predsednik kluba Andraž Šuštarič, Mahkovic pa je dodal:

»Vesel sem, da sem postal član Krke, saj vsi vemo za kako urejen klub gre. Verjamem, da bo naše sodelovanje zelo uspešno in se že veselim prvih tekem.«

28-letni Mahkovic je kariero začel pri kranjskem Triglavu, nazadnje pa je služboval pri domžalskem Heliosu, pri katerem je bil s povprečjem 19 točk, 7,7 izsiljene osebne napake, 6,4 skoka, 2,9 podaje in 1,5 pridobljene žoge njegov najkoristnejši igralec v prejšnji sezoni državnega prvenstva.

Jan Kropf

foto: Gašper Papež

Sorodni prispevki:

V četrtek začetek lige Nova KBM
Krka svoje privržence razveselila s prvo zmago

Dodaj odgovor