You are currently viewing V Slovenijo se vrača stari znanec naše košarke

V Slovenijo se vrača stari znanec naše košarke

Po dveh sezonah v tujini se na naše košarkarske parkete v velikem slogu vrača srbski branilec Đorđe Lelić, ki je pri nas največji vtis pustil kot eden od glavnih piscev zgodovinske sezone Šentjurja.

Danes 29-letni Đorđe je v Slovenijo prvič prišel pred davnimi 10 leti in svoj drugi dom najprej našel pri Elektri, v letu 2014 pa nato Šoštanj zamenjal s Šentjurjem in z njim spisal scenarij, ki se ga ne bi branil marsikateri hollywoodski filmski studio.

V dresu tedanjega Tajfuna se je namreč že na prvi tekmi izkazal za njegovega najboljšega strelca in podajalca, ta renome pa potem ohranil skozi celotno sezono in bil na koncu med najbolj zaslužnimi, da je Šentjur v velikem finalu izločil še sosedo Rogaško in postal četrto slovensko mesto z državnim prvakom.

Po osvojenem naslovu prvaka je Lelića pot zanesla k domžalskemu Heliosu, novomeški Krki, češkemu Brnu in črnogorskemu Lovćenu, zdaj pa bo svojo kariero nadaljeval prav pri Rogaški.

Z njo bo še naprej tekmoval v drugi diviziji regionalne lige ABA, v kateri je prejšnjo sezono kot član Lovćena v povprečno 29 minutah dosegal 12,5 točke, 2,9 skoka, 2,8 podaje in 2 pridobljeni žogi na tekmo.

Jan Kropf

foto: Lovćen 1947/Novak Abramović

Sorodni prispevki:

Štajerci naprej s prvakom, Gorenjci pa s podprvakom
V Domžalah odveč, v Rogaški Slatini dobrodošel
Rogaška ostala brez svojega najkoristnejšega igralca
S sestavljanjem ekipe začela tudi Rogaška

Dodaj odgovor