You are currently viewing Dončić in Dragić kmalu spet soigralca?

Dončić in Dragić kmalu spet soigralca?

V severnoameriški ligi NBA se bo točno opolnoči začel poletni prestopni rok, ki bo, vsaj sodeč po prvih znakih in napovedih, nadvse pester.

Čez lužo se bo že prvi dan podpisalo kar pet pogodb v vrednosti 100 in več milijonov ameriških dolarjev, zaenkrat najbolj donosno sodelovanje pa bo sklenil 29-letni branilec Klay Thompson, ki bo aktualnim podprvakom Golden State Warriorsom za reci in piši 190 milijonov zvestobo zaprisegel še za nadaljnjih 5 let.

Kluba ne bo menjal niti 28-letni črnogorski center Nikola Vučević, ki bo za 100 milijonov še najmanj 4 leta nosil dres Orlando Magica, novega delodajalca pa so poiskali 23-letni latvijski (krilni) center Kristaps Porzingis ter ameriška organizatorja igre, 27-letni Kyrie Irving in 29-letni Kemba Walker, ki bodo za 5 let in 158 milijonov oziroma za 4 leta in 141 milijonov okrepili Dallas Maverickse, Brooklyn Netse in Boston Celticse.

Telički si med počitnicami želijo zagotoviti tudi novega organizatorja igre, njihova želja pa je nihče drug kot dosedanji član Miami Heata Goran Dragić!

Da bi 33-letnik in njegov 13 let mlajši rojak Luka Dončić lahko (znova) združila moči, bi po prvotnem načrtu moralo priti do menjave treh ekip, v kateri bi njen glavni akter, 29-letni branilec/krilni igralec Philadelphia 76ersov Jimmy Butler, moral obleči dres Vročice.

Dragić je v svoji 11. sezoni v ligi NBA, v kateri je kot prvi Slovenec presegel mejo 10 tisoč točk, zaradi operacije in poznejše rehabilitacije poškodovanega desnega kolena nastopil na vsega 36 tekmah, v povprečno 27 minutah na srečanje pa dosegal 13,7 točke, 4,8 podaje in 3,1 skoka.

Jan Kropf

foto: Twitter/Mavs Nation

Sorodni prispevki: Luka Dončić postal najboljši novinec lige NBA!

Dodaj odgovor