You are currently viewing Luka Dončić postal najboljši novinec lige NBA!

Luka Dončić postal najboljši novinec lige NBA!

V Santa Monici v Kaliforniji so se sinoči podelile nagrade za najboljše posameznike v minuli sezoni lige NBA, najbolj prestižni lovoriki pa sta prvič v istem tekmovalnem letu pristali v rokah Evropejcev.

Nagrado za najkoristnejšega igralca sezone je dobil Grk Giannis Antetokounmpo, nagrado za najboljšega novinca sezone pa je prav tako zasluženo prejel Slovenec Luka Dončić!

Krilni igralec Milwaukee Bucksov, ki je pri 24 letih postal 3. najmlajši MVP sezone, je v rednem delu dosegal povprečno 27,7 točke, 12,5 skoka in 5,9 podaje na tekmo, 20-letni branilec Dallas Mavericksov pa je svojo krstno sezono čez lužo končal s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in 6 podaj.

»Najprej bi rad čestital Traeju in DeAandreju za izjemno sezono. In ne le njima, mislim, da je bila v tej sezoni izjemna generacija novincev, ki lahko naredi še veliko v ligi NBA. Rad bi se zahvalil soigralcem, dekletu in družini,« je ob prejemu nagrade povedal Ljubljančan, ki je zbral kar 98 od 100 možnih prvih mest na glasovnici za naj novinca sezone.

Antetokounmpo in Dončić sta postala šele druga Evropejca s tema nazivoma. Pred njima sta se zvenečih nagrad, zanimivo, razveselila prav njuna soigralca, Španec Pau Gasol (najboljši novinec sezone 2001/02) in Nemec Dirk Nowitzki (najkoristnejši igralec sezone 2006/07).

Na letališču Santa Monica so med drugim imenovali tudi najboljšega obrambnega igralca (francoski center Jazza Rudy Gobert) in šestega igralca (branilec Clippersov Lou Williams), košarkarja, ki je najbolj napredoval (kamerunski krilni center Raptorsov Pascal Siakam), najboljšega trenerja (strateg Bucksov Mike Budenholzer) ter najboljšega generalnega menedžerja sezone (direktor Bucksov Jon Horst).

Jan Kropf

foto: YouTube.com

Dodaj odgovor