You are currently viewing VIDEO: Dvojni dvojček Dončića ni bi dovolj za prekinitev črnega niza Dallasa

VIDEO: Dvojni dvojček Dončića ni bi dovolj za prekinitev črnega niza Dallasa

Dallas Mavericksi so po spodbudnih predstavah v zadnjem mesecu leta 2018 znova zapadli v rezultatsko krizo. Po treh zaporednih zmagah so namreč utrpeli tri zaporedne poraze, njihov črni niz pa se utegne v prihodnje še podaljšati, saj bodo v ligi NBA tudi naslednje tri tekme odigrali v gosteh.

Po Phoenix Sunsih (99:89) in Sacramento Kingsih (120:113) so Mavse porazili še Denver Nuggetsi, ki so sinoči na domačem parketu zmagali s 126:118 in se s četrto zmago zapovrstjo na lestvici zahodne konference še bolj utrdili na 1. mestu.

Telički so bili v igri za zmago vse do konca prve polovice zadnje četrtine (110:106), nato pa so pobudo znova prevzeli gostitelji in gostom do zadnje minute dopustili doseči samo še 8 točk, sami pa jih dodali še 14 ter vodstvo povišali na 10 točk (124:114).

STATISTIKA TEKME MED DENVERJEM IN DALLASOM

Pri zmagovalcih je bil s kar 32 točkami, 16 skoki, 4 podajami, 3 pridobljenimi žogami in 1 blokado najbolj razpoložen srbski center Nikola Jokić, pri poražencih pa se je najbolj odrezal naš Luka Dončić, ki je osvojil tretji trojni dvojček v sezoni, 23 točkam (10/12 za eno, 2/6 za dve in 3/9 za tri) in 12 podajam pa v 34 minutah igre dodal še 6 skokov in 1 pridobljeno žogo.

Dallas Mavericksi so s 14. porazom na lestvici zahodne konference zdrsnili nazaj na 9. mesto, na naslednjih treh obračunih pa se bodo v Los Angelesu, Oaklandu in Portlandu pomerili s šestouvrščenimi Clippersi, drugouvrščenimi Warriorsi in petouvrščenimi Trail Blazersi.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Dodaj odgovor