You are currently viewing Zadnjeuvrščeni Phoenix ostaja trn v peti Luke Dončića

Zadnjeuvrščeni Phoenix ostaja trn v peti Luke Dončića

Dallas Mavericksi so po gostujočem porazu proti New Orleans Pelicansom nanizali tri domače zmage, zato smo bili tudi mi prepričani, da bodo sinoči prekinili prekletstvo neuspehov v gosteh in proti Phoenix Sunsom še četrtič zapored s parketov odkorakali dvignjenih glav.

Žal smo bili v zmoti. V Phoenixu je bila najslabša ekipa letošnje sezone lige NBA namreč še drugič uspešnejša od Teličkov, ki so v Talking Stick Resort Areni tokrat izgubili z 99:89.

Tako kot na prvi, so Teksačani tudi na drugi medsebojni tekmi priložnost za zmago zapravili v četrti četrtini, pred katero so za varovanci Igorja Kokoškova zaostajali za 11 točk (78:67).

Izbranci Ricka Carlisla, med katerimi je bila prvič v sezoni aktivna tudi legenda kluba Dirk Nowitzki, so v odločilnih 12 minut vstopili odločeni, da naredijo veliki preobrat za zmago. Med 37. in 45. minuto so razliko dvakrat znižali na 7 točk (85:78 in 90:83), potem pa znova popustili, v zadnjih treh minutah in pol dali samo še 6, prejeli pa 9 točk in izgubili z 99:89.

Dallasu, pri katerem je največ točk še tretjo tekmo zapovrstjo dosegel Harrison Barnes (15), je največ košev nasul prav tako krilni igralec Anthony Warren, ki je vpisal 30 točk.

Nowitzki je v 6 minutah zbral 2 točki in 1 skok, Luka Dončić pa je v 31 minutah pristavil 13 točk (0/2 za eno, 5/7 za dve in 1/5 za tri), 6 podaj, 5 skokov in 2 pridobljeni žogi.

Dallas Mavericksi so kljub 10. gostujočemu in skupno 12. porazu na lestvici zahodne konference zadržali 7. mesto, na naslednji tekmi pa bodo nastopili v nedeljo, ko bodo doma gostili Sacramento Kingse.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Sorodni prispevki: VIDEO: Luka Dončić boljši tudi od svojega konkurenta za naziv novinca leta

Dodaj odgovor