You are currently viewing Domžalčani v sezono z najmanj dvema tujcema

Domžalčani v sezono z najmanj dvema tujcema

Člansko ekipo Helios Sunsov so v pretekli klubski sezoni sestavljali trije igralci brez slovenskega državljanstva, v prihodnji pa bosta zanjo zagotovo nastopala najmanj dva.

Oba prihajata s Hrvaške, saj so barvarji krilnemu igralcu Davorju Konjeviću v teh dneh dodali še njegovega rojaka, obetavnega organizatorja igre Krešimirja Radovčića.

Za 22-letnim in kar 196 cm visokim košarkarjem je izjemna sezona, v kateri je Krešimir v hrvaški prvi ligi v povprečno 26 minutah na tekmo dosegal 15,7 točke, 3,8 podaje. 3,2 skoka in 1,2 pridobljeni žogi.

Z dobrimi predstavami pri košarkarskem klubu Zabok si je Radovčić prislužil vpoklic v hrvaško člansko reprezentanco, s katero se je v začetku tega meseca preizkusil v poletni ligi NBA. V Las Vegasu je zaigral na vseh petih tekmah Hrvaške in v povprečno 12 minutah na srečanje beležil 3,2 točki, 1,2 skoka in 1 podajo.

»Krešimir Radovčić je eden bolj talentiranih hrvaških organizatorjev igre, z višino, ki je pri nas ne najdemo. Ker ga spremljamo že dalj časa, verjamemo, da lahko v Domžalah še dodatno napreduje in nam pomaga do všečne igre na vseh frontah. Dogovor je sklenjen za letošnjo sezono, z možnostjo podaljšanja še za naslednjo,« je o novem članu Heliosa dejal direktor kluba Matevž Zupančič.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Prvi strelec 2. SKL nazaj med prvoligaše
Naš najkoristnejši trojec ostaja v Sloveniji
V Domžalah odveč, v Rogaški Slatini dobrodošel

Dodaj odgovor