You are currently viewing Helios pod koš postavil robustnega Američana

Helios pod koš postavil robustnega Američana

Dvakratni državni prvaki Helios Sunsi so si po pridobitvi novih igralcev na položajih organizatorja igre in krila zaželeli še okrepitev pod košem in jo našli v centru Johnu Florveusu.

Četrta okrepitev barvarjev šteje 28 let in v višino meri 211 cm, v Domžale pa prihaja z izkušnjami iz ameriške (Univerza Georgia), romunske (Timba Timisoara), nemške (s.Oliver Wurzburg), gruzijske (Cactus Tbilisi), grške (Koroivos Amaliadas) in slovaške (Spisska Nova Ves) košarke.

John je na Slovaškem preživel celotno lansko sezono in v tamkajšnji prvi ligi v 28 minutah na tekmo dosegal povprečno 12,9 točke, 8,8 skoka, 1,1 blokade in 1 podajo. S tem izkupičkom je bil tretji najkoristnejši igralec moštva.

»Gre za visokega košarkarja z dobrimi atletskimi sposobnostmi, ki nam bo v izjemno pomoč na obeh koncih igrišča. Z evropsko košarko ima John že kar nekaj izkušenj, zato verjamem, da se bo brez težav vklopil v naš sistem igre,« je o svojem novem varovancu povedal trener Dejan Jakara.

Pred Florveusom so novi člani Heliosa postali še slovenski krilni igralec Milan Kovačević ter Hrvata, krilo Davor Konjević in organizator igre Krešimir Radovčić.

Jan Kropf

foto: Vladimir Dornak

Sorodni prispevki:

Domžalčani v sezono z najmanj dvema tujcema
Prvi strelec 2. SKL nazaj med prvoligaše
Naš najkoristnejši trojec ostaja v Sloveniji
V Domžalah odveč, v Rogaški Slatini dobrodošel

Dodaj odgovor