You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić tekmo vzhajajočih zvezd vzel za zabavo

VIDEO: Luka Dončić tekmo vzhajajočih zvezd vzel za zabavo

Slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić je začel z nastopi na letošnjem All-Star vikendu lige NBA. Košarkarske čevlje si je naprej zavezal za tekmo vzhajajočih zvezd, na kateri pa je ostal praznih rok.

Novinci in leto izkušenejši igralci lige NBA so bili tudi letos razdeljeni v ekipi Sveta in Združenih držav Amerike, po štirih odigranih četrtinah pa so se zmage razveselili Američani, ki so prišleke odpravili s 17 točkami razlike (161:144) in se jim tako oddolžili za lanskoletni poraz (124:155).

Zmagovalci, ki jih je vodil igralec Celticsov Kyrie Irving, so imeli pobudo večino tekme, odpor poražencev, nad katerimi je bdel Lukov soigralec pri Mavericksih Dirk Nowitzki, pa so dokončno zlomili v zadnjih 5 minutah, v katerih so dali 24, prejeli pa le 13 točk in naskok s 6 (137:131) povečali na odločilnih 17 točk.

STATISTIKA TEKME VZHAJAJOČIH ZVEZD

V odločilnih trenutkih je odgovornost na svoja pleča prevzel krilni center Los Angeles Lakersov Kyle Kuzma in svojo odločitev tudi upravičil. V drugi polovici četrte četrtine je namreč dosegel 10 od svojih končnih 35 točk, strelskemu izkupičku pa dodal še 6 skokov, 2 podaji in 1 blokado ter bil povsem zasluženo imenovan za najkoristnejšega igralca tekme.

V ekipi Sveta je najbolj prednjačil Ben Simmons, Avstralec iz vrst Philadelphie 76ersov, ki je vpisal 28 točk, 6 podaj, 5 skokov in 3 pridobljene žoge.

Naš Luka Dončić je tekmo vzel bolj za šalo kot zares in jo končal pri 13 točkah, 9 podajah, 5 skokih in 2 pridobljenih žogah, po njej pa je potrdil naše domneve in dejal, da se je na njej želel le zabavati.

Dončić bo s tekmovanjem na All-Staru nadaljeval jutri, ko se bo, skupaj s Srbom Nikolo Jokićem, Črnogorcem Nikolo Vučevićem in Američani Kylom KuzmoJaysonom Tatumom, Traem Youngom, Mikom Conleyjem, Kylom Kuzmo in De’Aaronom Foxom, preizkusil še v spretnostnem poligonu.

Jan Kropf

foto: osebni arhiv Luke Dončića

Sorodni prispevki: Luka Dončić: “Nisem pričakoval, da bom tako hitro postal tako uspešen”

Dodaj odgovor