You are currently viewing Po Francozih od Olimpije močnejši tudi Grki

Po Francozih od Olimpije močnejši tudi Grki

Ekipa Petrola Olimpije je v Ligi prvakov po domačem doživela še prvi gostujoči poraz. Na njeni drugi tekmi v skupini D jo je v Patrasu z 79:77 ugnal lani četrti najboljši grški prvoligaš Promitheas.

Grki so do zmage prišli v zadnjih izdihljajih tekme. Pred tem so bili oslabljeni Ljubljančani (zaradi osebnih razlogov je v Sloveniji ostal Jan Špan) boljši tekmec, ki je imel precej višji izkoristek metov za dve in tri točke, a hkrati tudi 21 izgubljenih žog.

Tragični junak tekme je bil na koncu prvi strelec Olimpije Miha Lapornik (17 točk). 24-letni slovenski reprezentant je dve minuti pred koncem zaostanek gostov s trojko znižal na 78:77, nato je njihov kapetan Mirza Begić v zadnji minuti zgrešil oba prosta meta, v poslednjem napadu pa so imeli zmaji priložnost za izenačenje ali zmago, vendar je bil Lapornik neuspešen pri poskusu za tri točke.

STATISTIKA TEKME MED PROMITHEASOM IN OLIMPIJO

To je bil edini zgrešeni poskus Lapornika za tri točke. Pred tem je zadel vseh pet metov in tekmo ob dodatnih 3 skokih in 1 podaji končal z indeksom 18. Najkoristnejša igralca Olimpije sta bila sicer Američana Scottie Reynolds (17 točk, 8 podaj in 4 skoki) in Marvin Jones (14 točk, 7 skokov in 2 blokadi), ki sta vknjižila 19 indeksnih točk.

Petrol Olimpija je tako po francoskem Strasbourgu morala priznati premoč še grškemu Promitheasu in ima po dveh tekmah v Ligi prvakov dva boleča poraza.

Jan Kropf/KZS

foto: Promitheas Patras

Sorodni prispevki: Olimpija evropsko sezono začela s porazom

Dodaj odgovor