You are currently viewing Uvod v sezono bolje uspel Ljubljančanom

Uvod v sezono bolje uspel Ljubljančanom

Sinoči so v novo sezono 2. slovenske košarkarske lige zakorakali še igralci Parkljev in Grosuplja, na zadnjem dvoboju 2. kroga pa so se bolje znašli Ljubljančani, ki so svoj debi začinili z visoko zmago.

Varovanci Nejca Kobala so v novi dvorani Osnovne šole narodnega heroja Maksa Pečarja izbrance Petra Hojča odpravili s kar 92:66, končnih 26 točk razlike pa so postopoma zbirali skozi celo tekmo.

Gostitelji so pobudo prevzeli že v prvi minuti igre in s prvimi točkami Maja Dušaniča, Žige Doljaka in Milana Kovačevića uvodoma povedli s 7:2, v 6., 7. in 8. minuti prednost povišali na 9 točk (16:7, 18:9, 20:11), po trojki Kovačevića pa prvo četrtino dobili s 25:14.

V drugi četrtini so gostje s skupno 11 točkami Aljaža Marinča in Luke Snoja zaostanek znižali na 7 točk (42:35), v tretji četrtini pa se je znova začelo igrati po notah Ljubljančanov, ki so se s tremi delnimi nizi (6:0, 5:0 in 5:0) zopet oddaljili na dvomestno razliko, v četrto četrtino pa odšli z 12 točkami naskoka (65:53).

Za zadnjih deset minut igre so Grosupeljčani napeli vse svoje moči, a njihovi nasprotniki so bili tokrat preprosto preveč razigrani, da bi jim Dolenjci lahko sledili. Svojo premoč so potrdili v poslednjih petih minutah, ko so na krilih 17 točk Kovačevića in Jureta Lična dosegli kar 21 zaporednih točk in zmagali z 92:66.

STATISTIKA TEKME MED PARKLJI IN GROSUPLJEM

Najkoristnejši igralec Parkljev je bil Milan Kovačević, ki je za zmago prispeval kar 32 točk in 17 skokov, dvojnemu dvojčku pa dodal še 9 izsiljenih osebnih napak, 6 podaj, 2 pridobljeni žogi in 1 blokado. Pri Grosuplju je bil s 27 točkami, 3 skoki in podajami ter 1 pridobljeno žogo najbolj učinkovit Aljaž Marinč.

Jan Kropf

foto: KK Parklji

Sorodni prispevki:

Nova ljubljanska dvorana vabi na prvo tekmo
Nervozni končnici pripadli Primorcem
Zasavci presenetili še Gorenjce

Dodaj odgovor