You are currently viewing Nova ljubljanska dvorana vabi na prvo tekmo

Nova ljubljanska dvorana vabi na prvo tekmo

V drugi slovenski košarkarski ligi bosta nocoj v Črnučah s tekmovanjem začeli tudi moštvi Parkljev in Grosuplja, ki se bosta med seboj pomerili na zaostali tekmi 2. kola.

Ljubljančani in Grosupeljčani se bodo udarili v povsem novi in s kar 700 sedeži opremljeni športni dvorani Osnovne šole narodnega heroja Maksa Pečarja, novem domu Parkljev, ki so doslej domače tekme igrali v dvorani Ježica.

Ker bo za obe ekipi to šele prva tekma v sezoni, bo zmagovalca najverjetneje odločila dnevna forma, tako gostitelji kot tudi gostje pa v novo tekmovalno leto vstopajo s pomlajeno zasedbo.

Parklje so med poletjem okrepili 15-letni Miha Blatnik, 17-letni Maj Dušanič, 18-letna Gregor Brecelj in Fin Lucu Dražovič ter 25-letni Matic Urbas, novi člani Grosuplja pa so postali 16-letna Domen Gostinčar in Mark Klavs, 17-letni Marko Šehović, 18-letni Bleron Istogu, Žan Mesiček in Samo Šajn, 19-letna Žiga Likar in Nikolas Šuša, 20-letni Rok Savić, 24-letni Martin Bajc in 28-letni Luka Snoj.

Trenerja Nejc Kobal in Peter Hojč sta se morala tudi poslavljati, saj sta ostala brez kar nekaj lanskih varovancev. Najbolj boleči izgubi sta zagotovo lani drugi najbolj učinkoviti igralec Parkljev Dejan Mlakar in lani najkoristnejši igralec Grosuplja Matija Trampuš, ki sta odšla k Litiji in Sežani.

Preteklo sezono 2. SKL sta obe ekipi odprli s porazom, kdo bo letošnjo začel z zmago, pa bo znano po 21. uri.

Jan Kropf

foto: KK Parklji

Dodaj odgovor