You are currently viewing Olimpija z novincem boljša od Pipana

Olimpija z novincem boljša od Pipana

V regionalni ligi ABA se je sinoči zaključil 3. krog, v katerem sta slovenska kluba še tretjič zapovrstjo zbrala različen končni izkupiček. Tokrat je krajši konec potegnila Krka, ki je v gosteh s 66:80 klonila proti prvakinji Crveni zvezdi, Petrol Olimpija pa je gostila Zadar in slavila z 91:81.

Novomeščani so v Beogradu vodili samo v prvih treh minutah (največ za 3 točke), potem pa so Beograjčani zagnali motorje, s precej boljšim metom za dve točki (60,5:42 %) dobili vse štiri četrtine in zanesljivo zmagali, Ljubljančani pa proti ekipi Aleša Pipana z odličnim metom z razdalje (52,9:24 %) prevladovali že skozi celotno prvo četrtino (29:16), na glavni odmor odšli s prednostjo 11 točk (48:37), po nekaj črnih minutah v tretji četrtini pa do zmage prišli šele v zadnjih 30 sekundah.

Zadarčani so namreč na uvodu četrte četrtine zaostanek znižali na vsega 2 točki (58:56) in še 32 sekund pred koncem tekme zaostajali le za 6 točk (87:81), nato pa sta pod žarometi zablestela povratnika v dresu zmajev, Miha Lapornik in Aleksandar Lazić, ter z dvema prostima metoma in zabijanjem poskrbela, da je zmaga ostala v Ljubljani.

STATISTIKA TEKME MED ZVEZDO IN KRKO
STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN ZADROM

V vrstah Krke je bil najkoristnejši igralec Hrvat Paolo Marinelli, ki je vknjižil 15 točk, 7 podaj, 4 skoke in 1 blokado, v vrstah Olimpije, pri kateri je z 9 točkami, 8 podajami, 2 pridobljenima žogama in 1 skokom debitiral ameriški organizator igre Scottie Reynolds, pa je bil najbolj učinkovit Miha Lapornik, ki je vpisal 19 točk, 6 podaj in 4 skoke.

Po koncu 3. kroga lige ABA prvo mesto na lestvici zaseda branilka naslova Crvena zvezda (3 zmage in 0 porazov), prav tako srbska Mega Bemax je druga (3-0), Petrol Olimpija pa tretja (2-1). Krko najdemo na 10. mestu (1-2), na 12. oziroma zadnjem mestu pa se po še tretjem zaporednem porazu nahaja Zadar.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor