You are currently viewing Primorska z novo zmago ostaja v igri za polfinale

Primorska z novo zmago ostaja v igri za polfinale

Slovenska državna prvakinja Koper Primorska je po odhodu kar petih ključnih igralcev in za nameček še glavnega trenerja zapadla v kratko rezultatsko krizo, po štirih zaporednih porazih pa je z nadomestnim strategom Andrejem Žakljem v ligi ABA naredila bliskovit preobrat in se s tretjo zmago zapovrstjo vrnila v zmagovalne tirnice.

Primorci so po Krki (67:63) in Cedeviti Olimpiji (69:72) premagali še Blaža Mesička in srbsko Mego Bemax, ki so ju v Kopru ugnali z rezultatom 93:87 in tako ostali v boju za polfinale.

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN MEGO

Na začetku ni prav nič kazalo na zmago Koprčanov, saj so Beograjčani s kar sedmimi različnimi strelci po prvi četrtini vodili že s 25:15, nato pa so se domačini vendarle prebudili in v drugi četrtini na krilih 12 točk Nejca Bariča prešli v vodstvo in ga zadržali vse do konca prvega polčasa (43:42).

Tigri so v tretji četrtini s pomočjo 7 točk kapetana Alena Hodžića naskok povečali na 9 točk (68:59), tehtnico pa na svojo stran dokončno nagnili med 38. in 39. minuto, ko so se z delnim izidom 7:2 (Aleksandar Lazić 4, Barič 3) oddaljili na varnih 10 točk razlike (90:80).

Za najkoristnejšega igralca tekme je bil povsem zasluženo izbran Nejc Barič, ki je v svoji najbolj učinkoviti ligaški predstavi sezone s kar 75-odstotnim metom iz igre (6/7 za dve in 3/5 za tri) vknjižil 24 točk, 7 skokov, 5 podaj in 1 pridobljeno žogo.

Na strani zmagovalcev sta dvomestno število točk dosegla še Hodžić (19) in ameriški novinec na položaju branilca Sterling Gibbs (23), na strani poražencev pa je bil najbolj razigran njegov rojak na isti poziciji Kendrick Perry (22 točk, 9 skokov, 6 podaj in 1 pridobljena žoga). Mesiček je v 28 minutah zbral 13 točk ter 2 podaji in pridobljeni žogi.

»Fantje so še enkrat več pokazali karakter in srce in to jih dela zelo posebne, sploh v situaciji, kjer smo in kjer je že težava, da sestavimo dobre treninge. Zato jim lahko samo čestitam. V tekmo smo šli sproščeno, izgubiti nismo imeli kaj, pa vendar z željo po zmagi. Fantje so verjeli, da lahko igrajo in zmagajo. Mi smo še vedno v situaciji za prva štiri mesta. Zadali smo si cilj in to je, da gremo tekmo po tekmo in da damo svoj maksimum. Na tej tekmo smo bili v napadu razpoloženi, za obrambno igro nekoliko manj. Pa kljub vsemu zaslužena zmaga,« je po 11. zmagi v ligi ABA z zadovoljstvom dejal trener Andrej Žakelj.

Z njo Primorska v še nedokončanem 18. krogu zaseda 5. mesto, do konca rednega dela tekmovanja pa se bo zoperstavila še s trenutno sedmouvrščenim FMP-jem, osmouvrščeno Cibono, enajstouvrščenim Zadrom in desetouvrščeno Igokeo.

Jan Kropf

foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni prispevki: Debi Golemca uspešen šele po podaljšku

Dodaj odgovor