You are currently viewing Državni prvaki pripeljali že drugo okrepitev

Državni prvaki pripeljali že drugo okrepitev

Državna, superpokalna in pokalna prvakinja Sixt Primorska ima zgolj mesec dni po koncu izjemno uspešne sezone, v kateri je vso konkurenco pokorila tudi v 2. ligi ABA, v svoji postavi že dva nova igralca.

Po slovenskem centru Žigi Dimcu je novi varovanec trenerja Jurice Golemca postal tudi ameriški branilec Stephen Holt, ki je s Koprčani podpisal 2-letno pogodbo.

27-letni Portlandčan je nazadnje igral v Kazahstanu za Astano, s katero je osvojil državni in pokalni naslov, v Evropi pa se je preizkusil že v Španiji (Andorra in Zaragoza) ter na Češkem (Nymburk) in Poljskem (Stal Ostrow).

V pretekli sezoni mednarodne lige VTB, v kateri je prvak še osmič zapovrstjo postal ruski CSKA, je Holt v povprečno 25 minutah na srečanje beležil 11,3 točke, 3 skoke, 2,2 podaji in 1,2 pridobljeni žogi.

“Stephena smo si v našem klubu močno želeli. Izredno smo veseli, da se je želja izkazala za obojestransko ter da se je odločil pridružiti našemu moštvu. Verjamem, da bo predstavljal pomemben košček igralskega mozaika, ki bo v novi sezoni še dvignil kakovost naše igre,” je ob sklenitvi sodelovanja dejal Jurica Golemac.

Jan Kropf

foto: Vtb-league.com

Sorodni prispevki: Primorska zmagovito sezono kronala z naslovom državnega prvaka

Dodaj odgovor