You are currently viewing Dončić na dobri poti, da postane najboljši najstnik v zgodovini lige NBA

Dončić na dobri poti, da postane najboljši najstnik v zgodovini lige NBA

Slovenski košarkarski čudež Luka Dončić še naprej kaže predstave, vredne nastopa na tekmi vseh zvezd lige NBA. S tem se po gostovanju v Dallasu strinjajo tudi Toronto Raptorsi, saj je 19-letni Ljubljančan sinoči prav proti njim postal prvi najstnik v zgodovini lige z dvema trojnima trojčkoma.

Prvi mož Dallas Mavericksov je obračun v American Airlines Centru končal pri kar 35 točkah (4/6 za eno, 11/15 za dve in 3/9 za tri), 12 skokih in 10 podajah ter s tem postavil tudi svoj nov osebni strelski rekord med ameriškimi profesionalci!

Telički so sicer po zmagah proti Los Angeles Clippersom in Detroit Pistonsom znova izgubili (123:120), njihovemu 5. porazu na zadnjih 7 tekmah pa je botrovala preslaba igra v sami končnici.

Izbranci trenerja Ricka Carlisla so namreč še dobrih 5 minut pred koncem srečanja vodili s 108:106, potem pa povsem popustili, v naslednjih štirih minutah in pol dosegli samo 4, prejeli pa kar 13 točk in 32 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom zaostajali s 112:119.

Gostiteljem je največ težav povzročal Kawhi Leonard, ki jim je natresel kar 33 točk, v 34 minutah igre pa dodal še 10 skokov in 3 podaje. V končnici je pomembne koše prispeval tudi nekdanji igralec Olimpije Danny Green (10 točk, 7 skokov, 2 ukr. žogi in 1 podaja).

Dallas Mavericksi z 22 zmagami in 27 porazi na lestvici zahodne konference zasedajo 12. mesto, vse tri naslednje tekme (proti Knicksom, Pistonsom in Cavaliersom) pa bodo odigrali v gosteh.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Dodaj odgovor