You are currently viewing Dončić in Dragić pred začetkom lige NBA že v pravi strelski formi

Dončić in Dragić pred začetkom lige NBA že v pravi strelski formi

Slovenska košarka bo imela v naslednji sezoni severnoameriške lige NBA znova več kot enega predstavnika. Barve naše države bosta predstavljala veteran Goran Dragić in novinec Luka Dončić.

32-letni Goran si bo končnico skušal izboriti na Vzhodu, kjer bo še peto sezono zapored igral za Miami Heat, 19-letni Luka pa bo ameriško javnost skušal navdušiti na Zahodu, kjer bo svojo kariero začel v dresu Dallas Mavericksov.

Priljubljena Ljubljančana se na 73. sezono lige NBA pripravljata tudi s pomočjo pripravljalnih tekem, točno teden dni pred začetkom tekmovanja pa sta že našla pravo strelsko formo.

Dragić je namreč sinoči na domači tekmi proti Orlando Magicu za tesno zmago z 90:89 v 22 minutah prispeval 16 točk (3/3 za eno, 5/5 za dve in 1/5 za tri), 5 podaj in 3 skoke, Dončić pa je prav tako včeraj v kitajskem Šenzenu s 115:112 premagal Philadelphio 76erse in bil s 15 točkami (4/4 za eno, 1/3 za dve in 3/5 za tri), 5 podajami in 4 skoki v 26 minutah igre prvi strelec Dallasa.

Vročica bo pred svojo prvo tekmo sezone (17.10. v gosteh pri Orlando Magicu) odigrala še dve pripravljalni srečanji (10.10. proti New Orleans Pelicansom in 12.10. prav tako doma proti Atlanta Hawksom), Telički pa se bodo pred štartom v sezono (18.10. v gosteh pri Phoenix Sunsih) v prijateljskem duhu pomerili še proti Charlotte Hornetsom (12.10. na domačem parketu).

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Dodaj odgovor