You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić v ligi NBA osvojil svoj prvi dvojni dvojček!

VIDEO: Luka Dončić v ligi NBA osvojil svoj prvi dvojni dvojček!

Slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić se je v severnoameriški ligi NBA znašel kot riba v vodi ali, kar se še bolj sovpada z njegovim primerom, kot teliček na paši.

To je potrdil tudi sinočnji večer, ko je na gostovanju pri Memphis Grizzliesih osvojil svojega prvega dvojnega dvojčka v dresu Dallas Mavericksov!

19-letni Ljubljančan, ki v povprečju beleži 19,2 točki, 6,8 skoka in 4,1 podaje na tekmo, je v boju z Grizliji dosegel 15 točk (3/11 za dve in 3/9 za tri) in 10 skokov, v 36 minutah igre pa dodal še 3 podaje in 1 blokado.

Njegova odlična predstava pa Teličkom žal ni koristila, saj so slednji po preslabi igri v zadnjih petih minutah, v katerih so dali le 4, prejeli pa kar 14 točk, izgubili z 88:98 in s tem končali niz štirih zmag.

STATISTIKA TEKME MED MEMPHISOM IN DALLASOM

Dallas Mavericksi so z 9. porazom na 16. tekmi ostali na 13. mestu zahodne konference, naslednja tekma pa jih čaka že jutri, ko se bodo doma zoperstavili Brooklyn Netsom, ki se na lestvici vzhodne konference s 7 zmagami in 10 porazi trenutno nahajajo na 9. mestu.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Sorodni prispevki:

VIDEO: Luka Dončić v nečem že boljši od svojega vzornika
VIDEO: Luka Dončić dal misliti Russllu Westbrooku

Dodaj odgovor