You are currently viewing Slovenski klubi slabo začeli mednarodno sezono

Slovenski klubi slabo začeli mednarodno sezono

V letošnji sezoni bo slovensko košarko na mednarodnem tekmovalnem nivoju predstavljajo sedem klubov oziroma en manj kot v prejšnji sezoni. Kot prvi so že sinoči na igrišče stopili košarkarji Rogaške in Helios Sunsov, ki pa so bili na gostujoči tekmi 2. lige ABA neuspešni.

Domžalčani so proti makedonskemu MZT-ju izgubili z 79:92, Slatinčani pa so proti črnogorskemu Lovćenu klonili z 71:72.

Za poraz varovancev Jovana Beaderja je bila usodna tretja četrtina, ki so jo izgubili z 18:28 in s tem zaostanek s 3 povečali na 13 točk (71:58), izbranci Damjana Novakovića pa so praznih rok ostali v zadnjih 35 sekundah tekme, ko so v obrambi prejeli trojko, v napadu pa zgrešili tako met za dve, kot tudi met za tri točke. Obakrat je odgovornost na svoja pleča prevzel Američan Rashun Davis.

Slednji je bil sicer najkoristnejši igralec Rogaške, saj je v svojo osebno statistiko vpisal 23 točk, 5 skokov, 4 pridobljene žoge, 2 podaji in 1 blokado (indeks 27), pri Heliosu pa je bil najbolj učinkovit Srb Miroslav Pašajlić, ki je prispeval 18 točk, 4 podaje in 3 skoke (indeks 21).

STATISTIKA TEKME MED MZT-jem in HELIOSOM
STATISTIKA TEKME MED LOVĆENOM IN ROGAŠKO

Nocoj bosta svojo mednarodno sezono odprli še Petrol Olimpija (v 1. ligi ABA bo ob 18. uri gostila črnogorski Mornar) in Sixt Primorska (v 2. ligi ABA bo ob 20. uri gostila črnogorsko Sutjesko), s tujo konkurenco pa se bodo v tej sezoni merili še Krka (v 1. ligi ABA bo 1.10. ob 21. gostovala pri črnogorski Budućnosti), Hopsi (v pokalu Alpe Adria bodo 2.10. ob 19. uri gostili hrvaške Vrijednosnice Osijek) in Šenčur Gorenjska gradbena družba (v pokalu Alpe Adria bo 2.10. ob 19. uri gostoval pri poljskih Gliwicah).

Jan Kropf

foto: MZT Skopje Aerodrom/Petr Stojanovski

Dodaj odgovor