You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić v nečem že boljši od svojega vzornika

VIDEO: Luka Dončić v nečem že boljši od svojega vzornika

Slovenski košarkarski genij Luka Dončić se je sinoči prvič v karieri pomeril z Golden State Warriorsi in aktualnim prvakom lige NBA v Dallasu prizadejal šele 5. poraz v sezoni (109:112).

S povprečno 19,5 točkami na tekmo najboljši strelec Dallas Mavericksov je na svojem 15. dvoboju pod severnoameriškimi obroči že osmič presegel mejo 20 točk, v 35 minutah igre pa je vknjižil 24 točk (4/4 za eno, 7/12 za dve in 2/8 za tri), 9 skokov in 4 podaje ter bil še sedmič 1. strelec Teličkov.

Teksačani so si 7. zmago v sezoni priigrali v zadnjih 90 sekundah, v katerih so nanizali 5 zaporednih točk, od katerih je 19-letni Ljubljančan prispeval 4 točke, in 7 sekund pred koncem pobegnili na 112:108.

STATISTIKA TEKME MED MAVERICKSI IN WARRIORSI

Dončić je doslej dosegel že 292 točk, kar pred njim na prvih 15 tekmah krstne sezone ni uspelo doseči niti njegovemu vzorniku LeBronu Jamesu (259 točk) niti nobenemu drugemu najstniku v zgodovini lige NBA!

Mavericksi so se s četro zaporedno zmago na lestvici zahodne konference povzpeli na predpredzadnje, 13. mesto, njihovi naslednji tekmeci pa bodo petouvrščeni Grizzliesi, s katerimi se bodo pomerili jutri v Memphisu.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Sorodni prispevki:

VIDEO: Razigrana Slovenca z atraktivnimi potezami osupnila navijače Miamija in Dallasa

Dodaj odgovor