You are currently viewing Uvod v sezono najbolje uspel Štajercem in Gorenjcem

Uvod v sezono najbolje uspel Štajercem in Gorenjcem

V najmočnejšem slovenskem državnem prvenstvu v košarki so po vsega 12 odigranih tekmah neporaženi samo še trije klubi – Krka, Gorenjska gradbena družba Šenčur in vodilni Terme Olimia Podčetrtek, ki mu je sanjski uvod v sezono uspel že v pretekli sezoni.

Termalci so lansko izvedbo tekmovanja odprli s kar petimi zaporednimi zmagami, v letošnji sezoni pa se po treh dvobojih lahko pohvalijo s prav toliko uspehi. Za začetek so povsem deklasirali Šentjur, ki so ga pred domačimi navijači porazili za kar 21 točk (98:77), nato odpravili prav tako sosednjo Rogaško (68:75), sinoči pa znova v Podčetrtku premagali še kranjski ECE Triglav (87:72).

STATISTIKA TEKME MED PODČETRTKOM IN TRIGLAVOM

Med varovanci stratega Davorja Brečka trenutno najbolj izstopajo ameriški organizator igre Casey Benson (povprečno 18,3 točke, 8,7 podaje in 6 skokov na tekmo), ki smo ga prejšnjo sezono spremljali v dresu Zlatoroga, ter že obstoječa člana ekipe, krilo Simo Atanacković (18,3 točke, 9,3 skoka in 5 izsiljenih osebnih napak) in branilec Nejc Strnad (17,3 točke, 3,3 skoka in 2 podaji).

Omenjena trojica je bila ključnega pomena tudi na včerajšnjem srečanju proti Kranjčanom, katerim je skupno natresla kar 59 točk, njihov odpor pa kljub temu dokončno zlomila šele v prvi polovici zadnje četrtine, ko so Podčetrtčani dosegli kar 20, prejeli pa samo 5 točk.

Sinoči so bili na delu tudi Šenčurjani in Polzelani. Na Štajerskem so se novih dveh točk tudi brez kapetana Hasana Rizvića razveselili Gorenjci, ki so tekmece v razburljivi končnici ugnali z rezultatom 77:84. Gostitelji so po košu njihovega povratnika Mihe Vašla še 78 sekund pred koncem vodili z 72:71, potem pa se popolnoma ustavili in do konca tekme iz igre zadeli samo še dvakrat, gostje pa so v tem času v nasprotnikov koš pospravili še kar 13 točk (Jan Rebec 9) in tako povsem zasluženo vknjižili še tretjo zmago zapovrstjo.

STATISTIKA TEKME MED HOPSI IN ŠENČURJEM

V zasedbi novega trenerja in nekdanjega igralca Šenčurjanov Miljana Pavkovića sta se najbolj izkazala bosanski krilni košarkar Ramo Rizvić (23 točk in 6 skokov) in njihov novinec na položaju branilca Gaber Ožegovič (25 točk in 4 skoki), poleg mlajšega od bratov Rizvić (povp. 18 točk, 4 skoki in 3,3 podaje) pa najkoristnejšega igralca ekipe predstavlja še branilec Rebec (16,3 točke, 5,3 podaje in 3 pridobljene žoge), ki je v Šenčurju igral že med letoma 2016 in 2018.

V ligi Nova KBM je neporažena samo še novomeška Krka, ki se je doma znesla nad laškim Zlatorogom (120:70) in v gosteh odnesla zmago Šentjurju (88:95), tekmo 3. kola pa bo prihajajočo sredo odigrala proti gostujoči Rogaški.

Motor ekipe trenerja Daliborja Damjanovića je tudi letos prekaljeni hrvaški organizator igre Rok Stipčević, ki je že na svoji prvi ligaški tekmi s 27 točkami, 7 podajami in 5 skoki vknjižil neverjetnih 30 indeksnih točk, dodano vrednost pa predstavljata tudi preostala tujca, ameriški organizator igre Temple Gibbs (18 točk, 4,5 skoka in 3,5 podaje) in njegov rojak na položaju krila Hasahn French (11 točk ter 3,5 skoka, podaje in pridobljene žoge).

Preostala obračuna tretjega kroga se bosta odvila danes in jutri. Nocoj ob 19. uri se bosta v Domžalah udarila bivša državna prvaka Helios in Zlatorog, v ponedeljek ob 18. uri pa bomo priča še dvoboju med Nutrispoint Ilirijo in Šentjurjem.

Jan Kropf

foto: KK Podčetrtek; KK Šenčur

Dodaj odgovor