You are currently viewing Na Sekulićevem seznamu 15 košarkarjev

Na Sekulićevem seznamu 15 košarkarjev

Novi selektor moške članske reprezentance Aleksander Sekulić je obelodanil seznam petnajstih košarkarjev, s katerimi bo skušal podaljšati niz slovenskih uvrstitev na velikih tekmovanjih.

Na seznamu reprezentantov, ki se bodo konec tega vikenda zbrali v Ljubljani in začeli priprave na drugi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022, so:

Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Urban Durnik (Koper Primorska), Alen Hodžić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (Cholet, Francija), Jan Kosi (Krka), Luka Lapornik (Krka), Jurij Macura (Koper Primorska), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split, Hrvaška), Jordan Morgan (Unics, Rusija), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Matic Rebec (Rouen Metropole, Francija), Luka Rupnik (Zaragoza, Španija), Miha Škedelj (Krka) in Jan Špan (Delteco Gipuzkoa, Španija).

Po osvojenem naslovu evropskega prvaka si dres s slovenskim grbom močno želi obleči tudi Luka Dončić, ki si zelo prizadeva, da bi v prihajajočih kvalifikacijah lahko zaigral, a zaradi terminskih okvirjev lige NBA je ta verjetnost sila majhna. Odločitev o tem, ali se bo Dončić, ki zadnje štiri tedne vadi z reprezentančnimi trenerj,i lahko pridružil reprezentanci, bo znana konec tedna.

KVALIFIKACIJE BO GOSTILA TUDI ARENA STOŽICE

Sekulić pa zagotovo ne bo mogel računati na drugega slovenskega igralca iz lige NBA, Vlatka Čančarja, ki se že v petek odpravlja v Združene države Amerike, ter na evroligaško trojico Zoran DragićKlemen PrepeličŽan Mark Šiško, ki bo zaradi klubskih obveznosti odstotna.

Selektor si je izbral že tudi svoje pomočnike. To vlogo bo še naprej opravljal Jernej Valentinčič, ki se je članski reprezentanci pridružil pred tremi leti, družbo pa mu bosta delala Dalibor Damjanović in Dragiša Drobnjak. Nad telesno pripravo reprezentantov bo tudi tokrat bdel Anže Maček.

KZS

foto: KZS/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor