You are currently viewing Hopsi v mednarodnem pokalu še naprej neporaženi

Hopsi v mednarodnem pokalu še naprej neporaženi

Nekdanji slovenski državni podprvaki so s pridružitvijo k srednjeevropskem pokalu Alpe Adria zadeli v polno, saj so po hrvaškem Osijeku na Polzeli premagali še bolj zvenečo češko Prago.

Igralci trenerja Boštjana Kuharja so Čehe sinoči ugnali s 93:91, za sladko zmago pa so morali odigrati še nepredvidljiv podaljšek, saj je semafor po koncu 40 minut kazal izenačen izid 75:75.

V rednem delu tekme se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti za več kot 7 točk (46:53), v dodatnih petih minutah igre pa so prevladali Polzelani, ki so drugo zaporedno zmago vknjižili po zaslugi osredotočene igre ter dveh izsiljenih osebnih napak in treh uspešnih prostih metov Tjaža Rotarja in Donovona Jacka, s katerimi so v zadnjih 30 sekundah obdržali minimalno prednost.

STATISTIKA TEKME MED HOPSI IN PRAGO

Rotar je bil z 22 točkami prvi strelec Hopsov, tako kot proti Hrvatom, pa se je tudi proti Čehom za najkoristnejšega igralca Polzelanov izkazal ameriški krilni center Austin Burgett, ki je tokrat dosegel kar dvojnega dvojčka, 15 točkam in 13 skokom pa pristavil še 4 podaje in 2 blokadi.

Hopsi se bodo s Prago zopet pomerili že 16. oktobra, Šenčur Gorenjska gradbena družba, preostali slovenski predstavnik, pa bo naslednjo tekmo odigral šele 14. novembra proti gostujoči Hallmann Vienni iz Avstrije.

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Sorodni prispevki: Polzelani ugnali Hrvate, Poljaki in Čehi pretrd oreh za Šenčurjane

Dodaj odgovor