You are currently viewing Alen Omić s soigralci spravil na kolena veliko Barcelono

Alen Omić s soigralci spravil na kolena veliko Barcelono

Košarkarji črnogorske Budućnosti so slabe tri mesece po začetku sezone svoj ritem igre našli tudi v Evroligi. Po Baskonii in CSKA-ju so v njenem 11. krogu ugnali še Barcelono in s tretjo zmago pobegnili z dna lestvice.

Branilci naslova regionalne lige ABA so dvakratne prvake Evrolige v Podgorici premagali s 67:64, zdaj pa jih čakata dve tekmi v gosteh. Čez točno teden dni se bodo v Las Palmasu srečali z Gran Canario, 18. decembra pa se bodo v Istabulu spoprijeli še z Efesom.

Črnogorci so veliki skalp osvojili s hrabro igro skozi celotno tekmo in mirnimi živci v zadnjih 5 minutah, v katerih so po zaostanku s 53:56 naredili delni izid 11:3 (Nemanja Gordić 8, Edwin Jackson 2, Danilo Nikolić 1) in 73 sekund pred koncem tekme povedli za odločilnih 5 točk (64:59).

STATISTIKA TEKME MED BUDUĆNOSTJO IN BARCELONO

Alen Omić je za zmago v 16 minutah prispeval 6 točk (3/3 za dve) in 4 skoke ter bil nasploh najkoristnejši slovenski košarkar, saj na drugi strani Jaka Blažič in Kevin Pangos nista uspela pokazati niti polovice tega, česar sta sposobna.

Pangos je v 21 minutah zbral 7 točk (2/3 za dve in 1/6 za tri), 2 podaji in 1 skok, Blažič pa je po zgolj 116 sekundah na parketu ostal pri prazni statistiki.

Preostala slovenska predstavnika, Klemen Prepelič in Anthony Randolph, bosta tekmo 11. kroga odigrala nocoj v Istanbulu, kjer bosta od 18.30 ure dalje gostovala pri Efesu.

Jan Kropf

foto: arhiv Alena Omića

Dodaj odgovor