You are currently viewing Jure Zdovc izbral novega pomočnika

Jure Zdovc izbral novega pomočnika

Strokovnemu štabu članske ekipe košarkarskega kluba Petrol Olimpija se je pridružil njegov nekdanji kapetan Dragiša Drobnjak, ki bo v njem deloval najmanj do konca tekoče sezone.

41-letni Kranjčan se na trenersko pot podaja z bogatimi izkušnjami iz igralske kariere, v kateri se je kalil pri Triglavu, Krki, Slovanu, Olimpiji, Tajfunu in Rogaški ter tudi poljskem Turowu, nemški Albi in belgijskem Oostendeju. V svoji vitrini ima kar šest zlatih medalj slovenskega državnega prvaka, v posebno čast pa si lahko šteje tudi najbolj žlahtno odličje nekdanjega pokala EuroChallenge.

»Zelo vesel sem, da bom svojo trenersko kariero začel na klopi Olimpije. Kot košarkarju mi je veliko pomenilo to, da sem nosil dres Olimpije, saj klub spremljam že od otroštva. Vedno sem upal, da se bo nekega dne zgodilo, da bom lahko svojo pot na parketu v dresu zeleno-belega moštva nadaljeval tudi na klopi. Zdaj se je to upanje spremenilo v realnost. Jure Zdovc je v svetu košarke veliko ime, zato je dejstvo, da me je izbral za pomočnika, velika čast, hkrati pa dodatna motivacija, da po svojih najboljših močeh pripomorem h končnemu uspehu ekipe,« je ob imenovanju povedal Dragiša Drobnjak, Jure Zdovc, ki bo v končnici lige Nova KBM lahko računal tudi na pomoč Gašperja Potočnika in Žige Mravljaka, pa je ob tem povedal:

»Moja želja je bila, da ekipi priključimo mladega in ambicioznega trenerja, ki ima izkušnje z delom z visokimi igralci, predvsem centri. Vsak klub mora imeti trenerja, ki je osredotočen na individualno delo z višjimi igralci, to delo pa mora nato usklajevati s kolektivno taktiko. Že v svojih prejšnjih klubih sem vedno želel imeti v svoji strokovni ekipi nekoga, ki je osredotočen zgolj na to delo. Visoki košarkarji zahtevajo ogromno pozornosti pri delu z njimi, od njih se na igrišču zahteva vedno več. Na parketu večinoma prebijejo manj časa z žogo v svojih rokah, od njih se zahtevajo druge stvari. Drobnjak ima veliko izkušenj, ki jih bo lahko prenesel na mlade in tiste manj mlade košarkarje.«

Jan Kropf

foto: KK Olimpija

Sorodni prispevki: Šestkratni državni prvak danes zadnjič na parket

Dodaj odgovor