You are currently viewing Olimpija z najboljšim štartom po letu 2011

Olimpija z najboljšim štartom po letu 2011

Ekipa Cedevite Olimpije je v sezono regionalne lige ABA vstopila precej bolje kot v zadnjih nekaj letih. Pravzaprav najbolj uspešno po daljnem letu 2011, saj je do prvih petih zmag prišla že po šestih odigranih tekmah.

Ljubljančani so boje med jadransko druščino začeli s štirimi zaporednimi slavji (Mega, Cibona, Igokea in Partizan), po bolečem porazu v gosteh pri Mornarju pa sinoči v slovenskem derbiju prepričljivo odpravili še državno prvakinjo Primorsko in se po ligaški lestvici povzpeli na 2. mesto.

Zmaji so v Kopru tigre porazili z rezultatom 90:67 in jim s tem v Bonifiki prizadejali prvi poraz po skoraj devetih mesecih, preostala slovenska predstavnica Krka pa bo na dvoboju 6. kroga nastopila danes v Novem mestu, kjer se bo ob 18. uri spopadla s srbsko Mego.

Varovanci Slavena Rimca so si ključno prednost priigrali že v uvodni četrtini, v kateri so s kanonado šestih trojk (Mikael Hopkins 3, Codi Miller-McIntyre, Jaka Blažič in Filip Krušlin po 1) dosegli kar 30, prejeli pa le 13 točk, zmago pa potrdili v drugem polčasu, v katerem z agresivno obrambo niti v enem trenutku niso dopustili, da bi razlika padla pod 15 točk.

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN OLIMPIJO

Pri Olimpiji, ki je z razdalje metala s kar 59,1-odstotno natančnostjo (13/22; klubski rekord sezone), je dvomestno število točk zbrala kar polovica ekipe (Miller-McIntyre 15, Ryan Boatright in Krušlin 14, Andrija Stipanović in Blažič 12 ter Hopkins 11), pri Primorski, ki je iz igre metala z zgolj 32,8-odstotno uspešnostjo pa je največ točk vknjižil Hrvat Marjan Čakarun (16).

Koper Primorska se po svojem drugem porazu sedaj nahaja na 5. mestu, trenutno osmouvrščena Krka pa bi se z morebitno prekinitvijo niza dveh porazov lahko bolj približala vodilni sedmerici.

Jan Kropf

foto: Primorska/Žiga Mikeli

Dodaj odgovor