You are currently viewing Najbolj ambiciozna slovenska kluba z različnim štartom v ligi ABA

Najbolj ambiciozna slovenska kluba z različnim štartom v ligi ABA

V letošnji sezoni lige ABA prvič po letu 2016 spremljamo tri slovenske ekipe. V najbolj kakovostno košarkarsko tekmovanje v regiji so se podale njegova nekdanja prvakinja Cedevita Olimpija, bivša finalistka Krka in čista novinka Koper Primorska, ki bodo med ostalo jadransko druščino skušale popraviti vtis z zadnje in hkrati najmanj uspešne sezone slovenskih predstavnikov.

V preteklem tekmovalnem letu so Ljubljančani in Novomeščani v skupno 40 poskusih deseterico nasprotnikov ugnali le 11-krat, v tekočem pa so Slovenci v prvem krogu zaenkrat vknjižili zmago in poraz.

Prvega uspeha so se razveselili zmaji, ki so v gosteh s 87:63 ugnali Mego Bemax in svojega posojenega centra Marka Simonovića, prvi neuspeh pa so morali vpisati tigri, ki so v gosteh pri branilki naslova in prav tako srbski predstavnici Crveni zvezdi klonili s 64:90.

Dosežek slovenske trojice lahko danes izboljšajo farmacevti, ki bodo ob 18. uri v Novem mestu gostili beograjski FMP, dvakratnega ligaškega prvaka, ki je minulo sezono končal na sredini lestvice.

STATISTIKA TEKEM MED:

MEGO IN CEDEVITO OLIMPIJO
CRVENO ZVEZDO IN KOPER PRIMORSKO

Varovanci Slavena Rimca so z izredno natančnim metom iz igre (na koncu 50,8 %; 17/32 za dve in 15/31 za tri) na tekmi zaostajali le v uvodnih dveh minutah, do odločilne prednosti pa prišli sredi tretje četrtine, ko so s pomočjo 9 točk Filipa Krušlina gostiteljem pobegnili za 17 točk (42:59), izbranci Jurice Golemca pa so imeli na drugi strani Beograda precej več težav.

Z največ preglavicami so se ubadali v drugi četrtini, v kateri so izgubili kar 9 žog in zadeli le en met iz igre (1/11 oz. 9 %) in posledično na glavni odmor odšli z velikim zaostankom v vrednosti 21 točk (45:24). Primorci so izgubili tudi naslednji dve četrtini (28:24 in 17:16), zato je bil poraz neizbežen.

Prvi strelec in najkoristnejši igralec Cedevite Olimpije je bil Srb Marko Simonović, ki je za zmago prispeval 24 točk, 4 pridobljene žoge in 3 skoke, najbolj učinkovit igralec Koper Primorske pa je bil Žiga Dimec, ki je zbral 12 točk, 5 skokov in 1 blokado.

V naslednjem kolu bodo Koprčani gostili Partizan, Ljubljančani pa Cibono in Matica Rebca.

Jan Kropf

foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Dodaj odgovor