You are currently viewing Nesteroviću odobrili nov mandat

Nesteroviću odobrili nov mandat

Na sredini seji izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so njegovi člani na mesto generalnega sekretarja še za naslednja štiri leta soglasno imenovali Radoslava Nesterovića.

42-letni Ljubljančan je omenjeno funkcijo prvič zasedel leta 2014, prej pa je na zvezi deloval v vlogi podpredsednika. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance se je po koncu igralske kariere preizkusil tudi kot ambasador domačega evropskega prvenstva leta 2013, s čimer je pripomogel k promociji slovenske košarke pri nas in izven naših meja.

V času njegovega prvega mandata je Slovenija v moški članski konkurenci postala evropski prvak, v ženski konkurenci pa se prvič v zgodovini uvrstila na evropsko prvenstvo in osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let.

»Članom izvršnega odbora KZS se zahvaljujem za ponovno izkazano zaupanje. V tem mandatu želim še bolj prisluhniti klubom in jim preko pisarne KZS biti ustrezen servis. Želimo, da slovenski klubi vzgajajo mlade igralce, želimo imeti čim močnejše državno prvenstvo in verjamem, da je kar nekaj klubov sposobnih tekmovati v evropskih tekmovanjih. KZS in jaz osebno bo to ustrezno podpirala. Na reprezentančnem področju pa si želim v prvi vrsti dogovor med FIBA in ULEB ter dodatno podporo vsem slovenskim reprezentancam v košarki 5 na 5 in 3×3,« je po prejeti zaupnici izjavil stari-novi generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović.

Jan Kropf/KZS

foto: KZS

Dodaj odgovor