You are currently viewing Liga prvakov bo največja tarča pomočnika selektorja

Liga prvakov bo največja tarča pomočnika selektorja

Pomožni trener slovenske moške članske reprezentance Aleksander Sekulić nam je zaupal, da bo tudi v prihajajoči sezoni asistiral na klopi češkega prvaka Nymburka, pri katerem bodo največji uspeh lovili v najmočnejšem klubskem tekmovanju krovne košarkarske zveze FIBA.

»Tudi v naslednji sezoni bom deloval pri Nymburku, s katerim imam še leto dni pogodbe. V prejšnji sezoni smo osvojili državno in pokalno prvenstvo, kar želimo ponoviti tudi letos, najbolj pa se bomo osredotočili na Ligo prvakov, ki bo naš glavni fokus,« nam je povedal 41-letni Ljubljančan.

Aleksander pri Nymburku sodeluje z izraelskim trenerjem Orenom Amielom, skupaj pa sta se v Ligi prvakov v predlanski sezoni prebila v osmino finala, v lanski sezoni pa s tekmovanjem končala že v skupinskem delu.

Pred odhodom na Češko je Sekulić v Sloveniji sedel na klopi koprske Primorske, Škofje Loke, novomeške Krke, Kopra, kranjskega Triglava in ljubljanskega Slovana, uspel kariere pa dosegel v članski izbrani vrsti Slovenije, s katero je v nepozabnem letu 2017 postal evropski prvak.

Jan Kropf

foto: KZS

Dodaj odgovor