You are currently viewing Lokalni derbi dobili Slatinčani

Lokalni derbi dobili Slatinčani

Košarkarji Rogaške so zabeležili pomembno zmago za uvrstitev med prvih pet ekip, ki bodo tekmovanje nadaljevale v Ligi za prvaka. V lokalnem derbiju so pred domačim občinstvom premagali Šentjur s 83:70.

Slatinčani so tako zabeležili 7. zmago v prvenstvu, šele drugo na zadnjih šestih tekmah v 1. SKL, Šentjur pa je izgubil devetič, kar pomeni, da ima štiri kroge pred koncem rednega dela dve zmagi zaostanka za najbližjimi tekmeci.

Gostitelji so korak do zmage naredili v drugi četrtini, ki so jo dobili s 25:8 in v kateri so gostom prepustili le štiri koše iz igre. Ob glavnem odmoru so imeli tako visokih 16 točk prednosti. To je Šentjur v nadaljevanju sicer znižal, toda Rogaška je imela dovolj izkušenj in razpoloženih igralcev, da se je ubranila vseh napadov.

Pri Rogaški, ki je zadela kar 13 trojk iz 25 poskusov, je šest igralcev končalo z dvomestnimi številkami. Tadej Ferme je dosegel 16 točk (trojke 4/5), Daniel Vujasinović jih je zbral 12, 11 sta jih imela Anthony Washington in Urban Durnik, 10 pa Đorđe Lelić in Miha Fon. Na drugi strani je bil prvi strelec Šentjurja Miloš Pešić z 22 točkami.

V naslednjem kolu bo Rogaška 18. januarja gostila Zlatorog, Šentjur pa se bo v domači dvorani pomeril z zadnjeuvrščeno ekipo iz Podčetrtka.

1. SKL, 14. kolo:

Nedelja, 12. januar:

ROGAŠKA – ŠENTJUR 83:70 (22:23, 25:8, 17:23, 19:16)

STATISTIKA TEKME

KZS

foto: Borut Fajs

Dodaj odgovor