You are currently viewing Novinci z drugo zmago skočili na 3. mesto

Novinci z drugo zmago skočili na 3. mesto

Žoltasti Troti so krstno sezono v drugi slovenski košarkarski ligi začeli nadvse vzpodbudno. Na štirih odigranih tekmah so namreč zmagali kar dvakrat, s prvim slavjem na domačem parketu pa so se na prvenstveni lestvici povzpeli že na odlično 3. mesto.

Zmagi nad Brinoxom Medvodami (65:70) so Novomeščani dodali še skalp Celja, ki so ga sinoči v prijetno napolnjenem športnem centru Livada ugnali z 80:73.

Izbranci trenerja Luke Mittaga so pobudo prevzeli že na samem uvodu srečanja in po 8 zaporednih točkah Črta Ristića in Luke Derlinka v 6. minuti povedli s 16:8, po boljši igri Celjanov in prvih dveh točkah Žige Verbiča pa uvodno četrtino dobili z 22:14.

V drugi četrtini so vajeti igre prevzeli varovanci Robija Ribežla in na krilih 8 točk izkušenega Saliha Nuhanovića do konca prvega polčasa izid poravnali na 33:33.

V tretji četrtini se je tako vse začelo znova, vnovični start z nule pa je spet bolje uspel gostiteljem, ki so z večimi razigranimi igralci zopet razvili svoj ritem igre in si pred odločilnimi desetimi minutami priigrali pomembno prednost 6 točk (54:48).

Svoj naskok so Dolenjci z novim košem Verbiča v 32. minuti povišali še na 11 točk (59:48), ponovno dvomestna razlika pa je očitno do konca potolkla zadnje upanje Štajercev, saj se slednji nato do konca tekme niso več uspeli približati na manj kot 4 točke.

STATISTIKA TEKME MED ŽOLTASTIMI TROTI IN CELJEM 

Prvi strelec in tudi najkoristnejši igralec Žoltastih Trotov je bil Črt Ristić, ki je navdušil s kar 29 točkami, 13 izsiljenimi osebnimi napakami, 7 skoki ter 2 podajama in pridobljenima žogama, pri Celju pa se je za najboljšega strelca in prav tako najbolj učinkovitega igralca s 23 točkami, 16 skoki, 2 podajama in 1 pridobljeno žogo izkazal Salih Nuhanović.

Do konca 4. kola 2. SKL je ostala še ena tekma, na kateri se bosta šele 7. novembra v Medvodah pomerila Brinox Medvode in Plama-pur iz Ilirske Bistrice.

Jan Kropf

foto: Žoltasti Troti

Sorodni prispevki:

Škofjeločani in Ljubljančani namučili prvake in podprvake, v Kranju in Grosuplju padla trojna dvojčka

Dodaj odgovor