You are currently viewing FOTO: Cedevita Olimpija začela priprave na krstno sezono

FOTO: Cedevita Olimpija začela priprave na krstno sezono

Ekipa novoustanovljenega košarkarskega kluba Cedevita Olimpija je v ponedeljek opravila vse potrebne zdravstvene preglede, včeraj pa prvič stopila na parket arene Stožice in se predstavila zbranim predstavnikom slovenskih medijev.

Uvodnega treninga so se udeležili vsi igralci, razen Srba Marka Simonovića, ki se kot del srbske reprezentance mudi na pripravah na prihajajoče svetovno prvenstvo, in Američana Ryana Boatrighta, ki je v Ljubljano prispel včeraj popoldne.

Na prvem zboru je bil tako prisoten tudi 20-letni David Kralj, za katerega pa se je kasneje izvedelo, da znova ne bo letel z zmaji, saj je klub prvega strelca in najkoristnejšega igralca reprezentance mlajših članov na minulem EP divizije A, posodil domžalskemu Heliosu. Kralj je bil lansko sezono posojen Šenčurju, od koder prihaja tudi njegova zamenjava. Treningom Ljubljančanov se bo priključil 24-letni branilec Jan Novak.

Trenutna ekipa Cedevite Olimpije:

organizatorji igre Ryan Boatright (ZDA), Jan Novak, Codi Miller-McIntyre (ZDA) in Issuf Sanon (UKR), branilci Jaka Blažič, Filip Krušlin (HR), Mirko Mulalić in Petar Vujačić, krili Edo Murić in Marko Simonović (SRB) ter centri Mikael Hopkins (ZDA), Martin Krampelj, Andrija Stipanović (BiH) in Saša Zagorac.

Cedevita Olimpija je do tega trenutka uspešno prekinila vse želene pogodbe z zdaj že nekdanjimi igralci Cedevite in Petrola Olimpije, ob tem pa ji je uspelo zbrati že tudi vso potrebno dokumentacijo za registracijo v prav vsa sodelujoča tekmovanja.

V svoji krstni sezoni bo tekmovala v drugi polovici državnega in pokalnega prvenstva, regionalni ligi ABA in evropskem pokalu EuroCup, med njimi pa bo krmarila s hrvaškim trenerjem Slavenom Rimcom, ki mu bodo na klopi asistirali Dragiša Drobnjak, Marko Maravić in Hrvat Teo Čizmić. Slednji je v času igranja za splitsko Jugoplastiko kar trikrat zapovrstjo postal evropski klubski prvak.

»Imamo velike ambicije in ogromno željo, da naredimo nekaj posebnega. Težko je karkoli zagotoviti v pogledu rezultata, saj imamo povsem novo moštvo. Uspeli smo sestaviti ekipo z igralci, ki imajo pravi karakter, navijače pa bomo na tribune skušali privabiti z našim slogom igre,« je v uvodnem nagovoru povedal Slaven Rimac, športni direktor kluba Sani Bečirović pa je dejal:

»V rekordnem času smo uspeli sestaviti korektno moštvo, za katerega verjamem, da bo po godu tako gledalcem, kot trenerju Slavenu Rimcu, s katerim sva izvrstno sodelovala. Rdeča nit je, da smo iskali igralce, ki so lačni uspeha, in ki vedno potiskajo v ospredje ekipo in moštveni uspeh ter ne lastne statistike. Pomembno je, da so vsi igralci pristopili k projektu z odprtimi rokami, za kar se jim iskreno zahvaljujem, zdaj pa je čas, da v Ljubljano in Slovenijo vrnemo košarkarski sijaj.«

Moštvo Cedevite Olimpije bo v slovenski prestolnici treniralo do 19. avgusta, potem pa se bo preselilo na Roglo, kjer bo ostalo vse do konca avgusta in vmes odigralo tudi svojo prvo neuradno pripravljalno tekmo. Naslednji prijateljski obračun bo sledil v Kranjski Gori, nato pa se bo ekipa udeležila turnirja v Sarajevu.

Po končanem turnirju bo ponovno trenirala v Ljubljani, se udeležila turnirja v Italiji, sezono pa bo pričakala ob treningih v domačem okolju, kjer bo prvo pripravljalno tekmo odigrala 11. septembra. V Tivoliju se bo pomerila z nemškim Ulmom, pri katerem službujeta tudi trener Jaka Lakovič in njegov najnovejši varovanec Zoran Dragić.

Jan Kropf

foto: Cedevita Olimpija

Sorodni prispevki:

Državni podprvaki predstavili zadnjo okrepitev
V Ljubljani znana usoda mladih igralcev
Cedevita Olimpija razkrila cilje in napovedala še zadnjo okrepitev

Dodaj odgovor