You are currently viewing Državni podprvaki predstavili zadnjo okrepitev

Državni podprvaki predstavili zadnjo okrepitev

Članska ekipa Cedevite Olimpije je danes dobila še enajsto in s tem tudi zadnjo napovedano okrepitev. Manjkajočo vrzel v branilskih vrstah je na začudenje košarkarske javnosti zapolnil Američan Ryan Boatright.

26-letni in 180 cm visoki organizator igre pri združenem klubu ni ravno tipični novinec, saj je v sezoni 2016/17 igral za zagrebško Cedevito in z njo tudi ob pomoči Filipa Krušlina in Mirze Begića osvojil hrvaško pokalno in državno prvenstvo, v katerem je bil proglašen celo za najkoristnejšega igralca finala.

Tisto sezono je Ryan v državnem prvenstvu v povprečno 22 minutah dosegal 15,7 točke, 3,8 podaje, 2,6 skoka in 2,3 pridobljene žoge na tekmo, v regionalni ligi ABA pa je njegovo povprečje znašalo 24 minut, 17,1 točke, 3,6 podaje, 2,1 skoka in 1,3 pridobljene žoge.

Po koncu šampionske sezone je Boatright odšel k turškemu Bešiktašu, lansko sezono pa je začel pri Agua Caliente Clippersih, razvojni ekipi NBA moštva Los Angeles Clippers, decembra prestopil v klub Texas Legends, razvojno ekipo Dallas Mavericksov Luke Dončića, pestro tekmovalno leto pa sklenil pri španski Unicaji.

V njenem dresu je tekmoval tudi v EuroCupu in na 6 odigranih tekmah v povprečju beležil 13 minut, 6,7 točke, 2,2 podaji, 1,2 skoka in 0,3 pridobljene žoge.

Preberite si še: Cedevita Olimpija razkrila cilje in napovedala še zadnjo okrepitev

»Boatright je izjemen strelec, ki je sposoben doseči veliko število točk, skupaj s Codijem Millerjem-McIntyrejem pa bosta skrbela za organizacijo napada naše ekipe. Za razliko od Codija, Ryan ni klasičen organizator igre, zato upam in mislim, da bo predstavljal enigmo za naše tekmece, saj lahko doseže koš na več različnih načinov. Izjemno pomembno je tudi dejstvo, da je Boatright že igral v ligi ABA in v tekmovanjih na najvišji evropski ravni, tako da ima potrebne izkušnje, da se resnično hitro prilagodi ekipi in tekmovanjem, v katerih bomo nastopali,« je o zadnji pridobitvi Cedevite Olimpije povedal njen športni direktor Sani Bečirović.

Vse dosedanje okrepitve Cedevite Olimpije:

organizatorja igre Ryan Boatright (ZDA) in Codi Miller-McIntyre (ZDA), branilci Jaka Blažič, Filip Krušlin (HR) in Mirko Mulalić, krili Edo Murić in Marko Simonović (SRB) ter centri Mikael Hopkins (ZDA), Martin Krampelj, Andrija Stipanović (BiH) in Saša Zagorac.

Jan Kropf

foto: Cedevita/Marin Šušić; ACB.com

Sorodni prispevki:

Igro Olimpije bo organiziral Američan
V Ljubljani znana usoda mladih igralcev
V Ljubljani še tretji član zlate slovenske reprezentance

Dodaj odgovor