You are currently viewing Najbolj odločno Domžalčani, najbolj tesno Litijani

Najbolj odločno Domžalčani, najbolj tesno Litijani

Konec minulega vikenda se je v slovenskem pokalnem tekmovanju v moški košarki iztekel 4. krog, po katerem se za naslov prvaka bori samo še 20 klubov.

V boju ostajajo Brinox Medvode, Celje, Helios Sunsi, Hopsi Polzela, Ilirija, Litija, Ljubljana, LTH Castings, Mesarija Prunk Sežana, Terme Olimia Podčetrtek, Plama-pur, Portorož, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Šentjur, Zlatorog Laško in Žoltasti Troti ter že znani četrtfinalisti Krka, Petrol Olimpija, Rogaška in Sixt Primorska.

Prvih 16 omenjenih ekip je iz nadaljnjega tekmovanja izločilo Konjice, Grosuplje, Krvavec Meteor, Calcit Basketball, Leone Ajdovščino, Hrastnik, Nazarje, Kolpo Črnomelj, ECE Triglav, Parklje, Slovan, PVC Nagode Postojno, Novo Gorico mlade, Bistrico, Janče Ljubljano in Hidrio.

Najbolj prepričljivo zmago je slavil Helios, ki je Krvavec po dveh tekmah odpravil kar z razliko 103 točk (217:114), najbolj tesno pa je bilo na dvoboju med Litijo in Hrastnikom, ki se je končal z vsega 3 točkami razlike (156:153).

V 5. krogu se bodo tako med seboj pomerili Žoltasti Troti in Helios Sunsi (prvič 12. novembra), Litija in Brinox Medvode, LTH Castings in Mesarija Prunk Sežana, Celje in Šentjur, Plama-pur in Portorož, Terme Olimia Podčetrtek in Ljubljana (vsi 13.11.), Ilirija in Šenčur Gorenjska gradbena družba (15.11.) ter Ljubljana in Terme Olimia Podčetrtek (20.11.).

Jan Kropf

foto: Gašper Papež

Sorodni prispevki: Tretjeligaša presenetila drugoligaša

Dodaj odgovor