You are currently viewing Helios zgrešil met za zmago

Helios zgrešil met za zmago

S tekmama med Sparsom in Zrinjskim Mostarjem ter Helios Sunsi in Dynamicom se je v torek odprl 4. krog druge lige ABA, v katerem bosta danes na svoj račun prišli tudi Rogaška in Sixt Primorska.

Prvi zmagi v novem kolu so v Sarajevu in Domžalah osvojili Sarajevčani in Beograjčani, ki so v napetih končnicah slavili z vsega 2 točkama razlike (75:73 in 75:77).

Kljub odsotnosti njihovega prvega centra Đoka Šalića, so Domžalčani dvoboj začeli spodbudno in v prvi četrtini (18:22) za gosti zaostajali za največ 6 (14:20), v drugi četrtini (21:23) pa za največ 9 točk (18:27).

Ob polčasu je tako moštvi ločevalo le 6 točk (39:45), po 15-minutnem odmoru pa so gostitelji odločno napadli in s tremi trojkami v režiji Miroslava Pašajlića in Jureta Besediča v 23. minuti izid najprej poravnali na 50:50, štiri minute kasneje pa s prostima metoma Pašaljića znova prevzeli vodstvo (57:55).

V zadnjih treh minutah tretje četrtine sta se ekipi še enkrat izmenjali v vodstvu, pred četrto četrtino pa so si minimalno prednost zagotovili Srbi (59:60). Izenačena igra se je prenesla tudi v odločilnih deset minut, ključni trenutki tekme pa so nastopili v zadnjih 210 sekundah.

Beograjčani so se tedaj začeli vračati v igro za zmago in s 7 zaporednimi točkami, dobro minuto pred koncem, povedli s 77:73, Domžalčani pa so jim odgovorili z novima 2 točkama Pašaljića. Slednji si je v zadnjem napadu na tekmi priboril tudi met za podaljšek, a ker se je njegov poskus nesrečno odbil z obroča, se je zmage razveselil Dynamic.

STATISTIKA TEKME MED HELIOSOM IN DYNAMICOM

Pašajlić je obračun končal pri 21 točkah in bil prvi strelec Helios Sunsov, njihov najkoristnejši igralec pa je še enkrat več postal Nikola Gajić, ki je zabeležil 11 skokov, 7 točk in 2 podaji.

Dvoboj 4. kroga 2. lige ABA nocoj čaka tudi Rogaško in Sixt Primorsko. Slatinčani bodo ob 19. uri gostili Vršac, Koprčani pa se bodo uro kasneje v gosteh zoperstavili prav tako srbskemu Borcu.

Jan Kropf

foto: Helios Suns/Gašper Papež

Dodaj odgovor