You are currently viewing Rogaška in Primorska strli Srbe

Rogaška in Primorska strli Srbe

V drugi diviziji regionalne lige ABA se je včeraj končalo 4. kolo rednega dela, v katerem so si trije slovenski zmagovalci razdelili dve zmagi in poraz.

Neuspeh se je pripetil Helios Sunsom, ki so v torek v Domžalah izgubili s tesnih 73:75, novega uspeha pa sta bila deležna Rogaška in Sixt Primorska, ki sta v sredo v Rogaški Slatini in Čačku premagali Vršač (92:80) in Borac (65:73).

Slatinčani in Koprčani so svojo pot do zmage začeli tlakovati v drugi četrtini, v kateri so s 24 doseženimi točkami prevzeli vodstvo in na glavni odmor odšli z naskom 5 točk (42:37 in 33:38), po prav tako dobljeni tretji četrtini (22:19 in 13:16) pa zmago potrdili v zadnjih desetih minutah.

Varovanci Damjana Novakovića so to naredili z izredno kontrolirano igro, v kateri so med 31. in 36. minuto iz igre prejeli le en koš, dali pa kar 18 točk (Obrad Tomić 6, Marko Pajić 5, Rashun Davis 3, Leon Šantelj in Siniša Bilić 2) in povedli z 82:67, izbranci Jurice Golemca pa z nepopustljivo obrambo, s katero so med 35. in 39. minuto zadržali prednost 10 točk (50:60 in 59:69; Lance Harris 5, Marjan Čakarun in Marko Jagodić Kuridža 2) in preprečili nastanek razburljive končnice.

STATISTIKA TEKME MED ROGAŠKO IN VRŠCEM
STATISTIKA TEKME MED BORCEM IN PRIMORSKO

Najkoristnejši igralec Rogaške je bil Siniša Bilić, ki je vknjižil 21 točk ter 1 skok in podajo, najbolj učinkovit igralec Primorske pa je bil Američan Lance Harris, ki je prav tako zbral 21 točk, strelskemu izkupičku pa dodal še 10 skokov in 1 podajo.

Po štirih kolih druge lige ABA na lestvici prvo mesto zaseda še naprej neporažena Sixt Primorska. Rogaška je z dvema zmagama in prav toliko porazi šesta, Helios Sunsi pa so z eno zmago in tremi porazi na 8. mestu.

Jan Kropf

foto: KK Rogaška

Sorodni prispevki: Helios zgrešil met za zmago

Dodaj odgovor