You are currently viewing Primorska po zmagi nad Krko tudi na vrhu lige Nova KBM

Primorska po zmagi nad Krko tudi na vrhu lige Nova KBM

V četrtek zvečer se je s tekmo med Krko in Sixt Primorsko zaključilo 6. kolo lige Nova KBM. Zadnja zmaga je pripadla Koprčanom, ki so s prvim uspehom v gosteh prevzeli vodstvo v skupnem seštevku.

Primorci so Novomeščane premagali s 100:90 in državnim podprvakom prizadejali šele prvi ligaški poraz v dvorani Leona Štuklja.

Varovanci Jurice Golemca so si prvo dvomestno prednost priigrali že po dobrih treh minutah igre, ko so s 5. točko Lanca Harrisa povedli z 10:0, potem pa svoj naskok še povišali in uvodno četrtino po prvih dveh točkah Ivana Marinkovića dobili z izidom 32:18.

V drugi četrtini so izbranci Simona Petrova razvili svojo igro in na krilih 10 točk Mihe Škedelja zaostanek znižali na 5 točk (46:51), v tretji četrtini pa so gostje znova zapretili, s pomočjo 12 točk Marjana Čakaruna prednost zopet spremenili v dvomestno, pred četrto četrtino pa razliko povečali na 14 točk (67:81).

V zadnjih 10 minutah igre so Dolenjci zaigrali na vse ali nič, a ostali brez preobrata za zmago. Po 6 zaporednih točkah v režiji Škedlja in Domna Bratoža so se v 37. minuti približali na -3 (88:91), nato pa so jim pokalni prvaki vrnili z enako mero (Čakarun, Luka Vončina in Harris 2) in 131 sekund pred koncem ušli na +9 (88:97).

STATISTIKA TEKME MED KRKO IN PRIMORSKO

Na strani Primorske je bil najkoristnejši Žan Mark Šiško, ki je dosegel 15 točk, 9 podaj, 6 izsiljenih osebnih napak, 4 skoke in 2 pridobljeni žogi, na strani Krke pa je bil najbolj učinkovit Domen Bratož, ki je zbral 23 točk, 6 podaj, 5 izsiljenih osebnih napak, 2 skoka in 1 pridobljeno žogo.

MVP 6. kola je postal Črnogorec Marko Simonović, ki je ob zmagi Petrola Olimpije nad Rogaško vknjižil 19 točk, 11 skokov, 4 blokade, pridobljene žoge in izsiljene osebne napake ter 2 podaji (indeks 35).

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni prispevki:

Kdo lahko ustavi Primorsko?
Olimpija grenak niz porazov prekinila s sladko zmago

Dodaj odgovor