You are currently viewing V Ljubljano prihaja vodilna ekipa lige ABA

V Ljubljano prihaja vodilna ekipa lige ABA

S tekmo med Zadrom in Mego se je sinoči začelo 7. kolo regionalne lige ABA, v katerem se bosta najtrofejnejša slovenska košarkarska kluba spopadla s srbskima tekmecema iz Beograda.

Trenutno osmouvrščena Petrol Olimpija bo danes ob 17. uri v areni Stožice gostila vodilno Crveno zvezdo, dvanajsta oziroma zadnja Krka pa bo v ponedeljek ob 18. uri gostovala pri šestouvrščenem FMP-ju in svojem nekdanjem organizatorju igre Maticu Rebcu.

Tako Ljubljančani, kot tudi Novomeščani si bodo proti Beograjčanom skušali zaceliti rane po bolečem porazu v Ligi prvakov (z 88:97 so izgubili proti litovskemu Neptunasu) oziroma državnem prvenstvu (s 86:73 so izgubili proti Šentjurju).

Slovence so postavljeni pred zares težko nalogo, saj je Crvena zvezda še edina neporažena ekipa v ligi ABA, FMP pa je po šestih odigranih tekmah pri polovičnem izkupičku zmag in porazov.

Na strani Zvezde najbolj izstopa ameriški branilec Joe Ragland, ki na tekmo dosega povprečno 11,2 točki, 6 podaj in 2 skoka, na strani FMP-ja pa najbolj prednjači srbski krilni center Dragan Apić, ki na srečanje beleži povprečno 20,3 točke, 5,8 skoka, 1,8 pridobljene žoge in 1,3 podaje.

Pri Olimpiji in Krki sta najbolj učinkovita branilec Miha Lapornik (povprečno 12,2 točki, 4,5 skoka in 2,2 podaji) in branilec/nizko krilo Luka Lapornik (povprečno 10,2 točki, 5 skokov in 2,8 podaje).

»V Stožice prihaja vodilna ekipa lige ABA, ki je po prvih šestih kolih še neporažena. V svojih vrstah ima Crvena zvezda deset košarkarjev, ki so po svoji kvaliteti zelo izenačeni. Maik Zirbes, Dušan Ristić in Michael Ojo dajejo čvrstino pod samim obročem, kar Beograjčanom omogoča igro po globini, poleg tega pa je tu še Joe Ragland, Billy Baron in še nekaj ostalih košarkarjev, ki so zelo učinkoviti iz zunanjih igralnih položajev, zato lahko govorimo o kompletnem moštvu. Dvoboj s trikratnimi prvaki lige ABA bo prav zagotovo velik izziv za nas,« je pred današnjim obračunom povedal trener Olimpije Zoran Martić.

Jan Kropf

foto: Igokea/Nenad Vuruna

Dodaj odgovor