You are currently viewing V Evroligi brez poraza samo še ena ekipa

V Evroligi brez poraza samo še ena ekipa

V najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju v moški košarki ni časa za počitek. Šestnajst sodelujočih klubov je v sredo končalo 8. krog, sinoči pa začelo že devetega, v katerem je prvi poraz doživel tudi branilec naslova Real Madrid.

Klub Klemna Prepeliča in Anthonyja Randolpha je na gostovanju pri grškem Olympiacosu izgubil s 83:88, po njegovem porazu pa je v Evroligi neporažen samo še ruski CSKA, ki bo nocoj ob 20.30 uri gostoval pri črnogorski Budućnosti in Alenu Omiću.

Španci so prednjačili samo v tretji četrtini, ki so jo tudi po zaslugi štirih uspešnih metov z razdalje dobili s 24:13, v vseh ostalih delih srečanja pa so prevladovali Grki, ki pa so se kljub temu do odločilne prednosti dokopali šele v zadnjih 5 sekundah, ko je po košu Randolpha oba prosta meta zadel Nigel Williams Goss in z njima postavil končni rezultat tekme.

STATISTIKA TEKME MED OLYMPIACOSOM IN REALOM

Anthony Randolph je obračun končal pri 9 točkah (1/2 za eno, 1/6 za dve in 2/4 za tri), v 24 minutah igre pa dodal še 9 skokov in 1 podajo, Klemen Prepelič pa je v zgolj 9 minutah vpisal 3 točke (0/2 za dve in 1/4 za tri) ter 3 skoke in podaje. Pri Olympiacosu sta bila prva strelca Williams Goss in Vassilis Spanoulis, ki sta dosegla 23 oziroma 20 točk.

Preostala slovenska predstavnika, Jaka Blažič in Kevin Pangos, bosta tekmo 9. kroga odigrala nocoj ob 21. uri, ko bosta s špansko Barcelono gostila italijanski Armani.

Jan Kropf

foto: Olympiacos

Dodaj odgovor