You are currently viewing Randolph in Prepelič glavni razlog, da je Real še zmeraj brez poraza

Randolph in Prepelič glavni razlog, da je Real še zmeraj brez poraza

Ekipa španskega Reala v letošnji sezoni Evrolige ostaja brez prask. V 8. krogu so branilci naslova prvaka v Madridu gostili Gran Canario in z novim uspehom zmagoviti niz podaljšali že na 8 zmag.

Varovanci trenerja Pabla Lasa so v WiZink centru zmagali z rezultatom 89:76, odločilno razliko pa so ustvarili med 38. in 40. minuto, ko so dosegli 7 zaporednih točk in 47 sekund pred koncem povedli za 13 točk (86:73).

V ključnem trenutku srečanja je Anthony Randolph zadnji dve od svojih 20 točk (5/6 za eno, 6/8 za dve in 1/5 za tri), za zmago pa je v 25 minutah igre prispeval še 10 skokov, 2 podaji in 1 blokado ter bil s 26 indeksnimi točkami najbolj učinkovit igralec tekme.

STATISTIKA TEKME MED REALOM IN GRAN CANARIO

Na obračunu se je odlično odrezal tudi Klemen Prepelič, ki je bil s 13 točkami (4/4 za eno, 3/4 za dve in 1/4 za tri), 3 podajami in 2 skokoma (indeks 15) drugi najboljši strelec in tretji najkoristnejši igralec zmagovalcev. Dosežek 26-letnega Bistričana je še toliko večji, če vemo, da je na parketu preživel zgolj dobrih 14 minut.

Preostali štirje slovenski predstavniki bodo na tekmi 8. kroga Evrolige nastopili nocoj. Alen Omić bo s črnogorsko Budućnostjo ob 18. uri začel z gostovanjem pri ruskem Himkiju, Jaka Blažič in Kevin Pangos pa bosta s špansko Barcelono od 20. ure dalje gostovala pri grškem Panathinaikosu.

Jan Kropf

foto: Real Madrid

Dodaj odgovor