You are currently viewing Hrvati dvakrat usodni za Slovence

Hrvati dvakrat usodni za Slovence

Deseti krog regionalne lige ABA bosta slovenska predstavnika skušala čimprej pozabiti. V njem sta namreč oba doživela poraz, po katerem se zdaj na dvanajstčlanski lestvici nahajata na zadnjih štirih mestih.

Petrol Olimpija je prejšnji petek z 82:95 izgubila na gostovanju pri Cedeviti, Krka pa je v ponedeljek z 90:100 klonila doma proti prav tako zagrebški Ciboni.

Tako Ljubljančani, kot tudi Novomeščani so svojo priložnost za četrto zmago zapravili v zadnji četrtini. Oboji so jo iz rok spustili po razpadu sistema v obrambi, po katerem so prvi prejeli kar 25 (25:13), drugi pa kar 29 točk (18:29).

Zmaji v odločilnih trenutkih niso uspeli ustaviti krilo Jamesa Bella, ki jim je v četrti četrtini natresel 10 od svojih 23 točk, farmacevti pa niso našli odgovora za krilnega centra Damirja Markoto, ki je v zadnjih desetih minutah dosegel 9 od svojih 20 točk.

STATISTIKA TEKME MED CEDEVITO IN OLIMPIJO
STATISTIKA TEKME MED KRKO IN CEDEVITO

Pri poražencih sta bila najkoristnejša igralca Mirza Begić in Luka Lapornik, ki sta zabeležila 14 točk, 3 skoke in blokade, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo (indeks 25) oziroma 25 točk, 4 skoke, 3 podaje in 2 pridobljeni žogi (indeks 35).

Z novim neuspehom se je Olimpija pridružila Krki med najslabšo četverico v ligi, v kateri sedaj zasedata 9. oziroma zadnje, 12. mesto.

Jan Kropf

foto: Cibona/Z. Baksaj, D. Vranar, G. Laušić

Dodaj odgovor