You are currently viewing Ameriško znanje bo koristila tudi Krka

Ameriško znanje bo koristila tudi Krka

Pred začetkom sezone 2019/20 je po najmanj enem novem košarkarju iz Združenih držav Amerike poseglo že sedem od skupno desetih slovenskih prvoligašev. Najnovejši med njimi je košarkarski klub Krka, ki je z ameriškim znanjem obogatila svoje branilske položaje.

Sedemkratna državna prvakinja se je po krilu Ivanu Ramljaku okrepila z organizatorjem igre Glennom Coseyjem, ki tako kot hrvaški reprezentant razpolaga z izkušnjami iz lige ABA.

27-letni Američan je evropsko košarko začel spoznavati v Franciji, kjer je leta 2014 postal član tamkajšnjega drugoligaša Alma Evreuxa, nato pa igral še na Hrvaškem (Zadar), v Turčiji (Pertevniyal), Italiji (Derthona), na Poljskem (Twarde Pierniki Torun), v Južni Koreji (Seul Thunders), na Češkem (Nymburk) in v Latviji (Vef Riga).

Minulo sezono je Cosey začel v Južni Koreji, končal pa v Latviji. V latvijskem državnem prvenstvu je nastopil na vsega 8 tekmah in v povprečno 26 minutah dosegal 15,3 točke, 4,3 skoka, 4,1 podaje in 1,5 pridobljene žoge, v baltski ligi VTB pa je zaigral na 10 srečanjih in ob enaki minutaži beležil 12,4 točke, 4,7 podaje, 2,8 skoka in 0,7 pridobljene žoge.

V Novem mestu so kar nekaj igralcev tudi zadržali. Poleg Luke Lapornika v klubu ostajajo tudi kapetan Jure Balažič, Dalibor Ðapa, Žiga Fifolt, Matic Jančar Jarc, Leon Stergar, Jakov Stipaničev, Miha Škedelj, Srb Marko Jošilo in Hrvat Paolo Marinelli.

Jan Kropf

foto: VTB-league.com

Sorodni prispevki: Krka z novim reprezentantom Hrvaške

Dodaj odgovor