You are currently viewing Alen Omić porazil še zadnjega neporaženega evroligaša

Alen Omić porazil še zadnjega neporaženega evroligaša

V Evroligi ni več ekipe brez poraza. V 9. krogu sta namreč prvič padla še španski Real in ruski CSKA, ki sta ju v Atenah in Podgorici ugnala grški Olympiacos in črnogorska Budućnost.

Klemen Prepelič in Anthony Randolph sta v četrtek v dvorani Miru in prijateljstva izgubila s 83:88, Moskovčani pa so v dvorani Morača proti Alenu Omiću klonili z 92:93.

Tako Grki, kot tudi Črnogorci so do zmage prišli v poslednjih sekundah tekme. Prvi so srečanje odločili v zadnjih petih, drugi pa v zadnjih šestih sekundah.

V Grčiji je junak po dveh ključnih prostih metih postal ameriški branilec Nigel Williams Goss, v Črni gori pa je bil odločilni mož črnogorski center Danilo Nikolić, ki je v zadnjih 24 sekundah najprej zgrešil met z razdalje, 6 sekund pred koncem pa napako popravil s skokom v napadu in košem za veliko zmago.

STATISTIKA TEKME MED BUDUĆNOSTJO IN CSKA-JEM

Alen Omić je k zmagi v 18 minutah igre prispeval 6 točk (2/2 za eno in 2/3 za dve), 5 skokov in 2 podaji. Največ točk (4) je dosegel v drugi četrtini.

Real je kljub prvemu porazu ostal na 1. mestu, CSKA je padel na 3. mesto, med njiju pa se je vrinil turški Fenerbahče. Španska Barcelona Jake Blažiča in Kevina Pangosa je po zmagi nad italijanskim Armanijem (90:80) skočila na 6. mesto, Budućnost pa je z 2. zmago napredovala na 13. mesto.

Jan Kropf

foto: Budućnost Voli

Sorodni prispevki: V Evroligi brez poraza samo še ena ekipa

Dodaj odgovor