You are currently viewing Krka le za las odnesla celo kožo iz Tivolija

Krka le za las odnesla celo kožo iz Tivolija

Na edini praznični tekmi lige Nova KBM je Ilirija v Hali Tivoli sinoči gostila Krko in proti njej vse do zadnjih sekund kazala trdoživ, če ne že kar junaški odpor.

Krka ima zanimiv praznični spored tekem. Na božični večer je igrala v regionalni ligi ABA, sinoči pa je na praznični dan na gostovanju v Ljubljani dosegla pričakovani točki, za kateri pa se je pošteno namučila. Na drugi strani Ilirija tudi po 11. tekmi v sezoni ostaja brez zmage, čeprav je bila tokrat zares blizu.

Če so gostje iz Novega mesta pričakovali lahko tekmo, so se zmotili. Borbeni domači košarkarji so namreč dobro začeli in imeli v prvem polčasu niti igre v svojih rokah. Vodstvo sicer ni bilo veliko, po prvi četrtini za točko, v drugi je naraslo na +7, do odmora pa so Ljubljančani ohranili še 3 točke naskoka.

Sredi tretje četrtine je kazalo, da bo Ilirija postavila temelje za prvo zmago v sezoni. Toda po vodstvu s 60:49 so domači popustili, gostje pa so se začeli počasi, a vztrajno vračati. Zaostanek so povsem stopili in pred zadnjimi desetimi minutami je bilo le še 62:61.

Tudi ta del je bil nadvse razburljiv, izid pa negotov do konca. Tokrat je bila Krka tista, ki je imela minimalno prednost, v odločilnih trenutkih pa predvsem zbrana Dina Cinca in Luko Lapornika, ki sta zadevala proste mete. Več kot nekaj točk razlike gostom sicer ni uspelo pridobiti, je pa bil na koncu, ko je pri domačih Isiah Manderson s prostima metoma še znižal na 83:84, dovolj tudi le en zadet prosti met Domna Bratoža za končno zmago Krke.

STATISTIKA TEKME MED ILIRIJO IN KRKO

Za domače je najboljši strelec Joshua Heath dosegel 20 točk, pri gostih pa tri manj Dino Cinac.

V državnem prvenstvu bodo do konca leta 2018 na sporedu še štiri tekme 11. kola. Sixt Primorska bo v soboto ob 18. uri gostila Rogaško, Šentjur in Ilirija bosta isti dan ob 19. uri gostovala pri Zlatorogu in Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi, Hopsi pa bodo v nedeljo ob 17.30 uri gostili aktualno prvakinjo Petrol Olimpijo.

Jan Kropf/KZS

foto: KD Ilirija

Dodaj odgovor