You are currently viewing Štajerska v prihodnje spet s kar polovico prvoligaši

Štajerska v prihodnje spet s kar polovico prvoligaši

Sinoči smo dočakali konec letošnje sezone druge slovenske košarkarske lige, ki je po enem letu igranja za prazen nič v ligo Nova KBM znova lahko poslala svojega najuspešnejšega predstavnika.

Ponujeno vstopnico si je po dveh sezonah spet priigral Terme Olimia Podčetrtek, ki se je v velikem finalu v treh razburljivih tekmah izkazal za boljšega nasprotnika od prav tako ambicioznega Celja.

Branilci naslova so si napredovanje zagotovili z veličastno zmago pred domačimi navijači, ob podpori katerih so štajerske rivale premagali kar z 18 točkami razlike (92:74).

Odločilni obračun je bil kljub temu izenačen vse do začetka zadnje četrtine (67:64), potem pa so vajeti igre zopet prevzeli Podčetrtčani in z izjemnim delnim izidom 23:4, dobri dve minuti pred iztekom rednega dela tekme, pobegnili na 90:71.

STATISTIKA 3. TEKME FINALA 2. SKL

Varovanci Davorja Brečka so svojega trenerja v finišu navdušili s kar 5 uspešnimi meti za tri točke, največjo bero točk (7) pa je v končnici dosegel Nejc Strnad. Kapetan Podčetrtka je bil tudi sicer najkoristnejši posameznik srečanja, saj je v 35 minutah igre zbral kar 26 točk, 7 skokov, 6 podaj, 5 izsiljenih osebnih napak in 1 pridobljeno žogo (indeks 27).

»Skozi celotno finalno serijo smo igrali odlično obrambo, serijo pa je odločala boljša telesna pripravljenost. Svojim fantom sem pred tekmo v Celju dejal, naj zaupajo v svoj met, saj smo mi “šuterska” ekipa in to so tudi naredili, kar pa so danes prav tako dokazali. Mislim, da smo zasluženo zmagali in prinesli ponovni naslov prvaka naši mali sredini. Dobro delamo tudi z mladimi, kar potrjuje četrto mesto kadetov in verjamem, da je pred klubom svetla prihodnost,« je ob zmagoslavju povedal Davor Brečko.

Štajerska bo imela tako v naslednji sezoni lige Nova KBM spet kar polovico prvoligašev, ki se bodo vnovič merili v Podčetrtku, Šentjurju, Laškem, Rogaški Slatini in na Polzeli.

Jan Kropf

foto: KK Podčetrtek

Sorodni prispevki:

O državnem prvaku bo odločala 3. tekma
Izzivalci uvodoma presenetili prvake

Dodaj odgovor