You are currently viewing Hopsi pri Olimpiji v igri za zmago vse do zadnjih sekund

Hopsi pri Olimpiji v igri za zmago vse do zadnjih sekund

Ljubljana je sinoči gostila zadnji dve tekmi 2. kola lige Nova KBM. V Tivoliju je zmago osvojil gostujoči Šenčur Gorenjska gradbena družba, ki je Ilirijo premagal z 81:62, v Stožicah pa domača Petrol Olimpija, ki je Hopse ugnala z 98:95.

Šenčurjani so si občutnejšo prednost zagotovili že zelo zgodaj, saj so že na uvodu naredili prvi delni niz (6:0), po prav tako dominantni drugi četrtini (10:26; Uroš Zadnik 6, Gezim Morina 5, Smiljan Pavić 4) pa ob polčasu vodili že za 20 točk (24:44), Stožičani pa so za zmago trepetali vse do zadnjega zvoka sirene.

Aktualni državni prvaki so namreč obračun začeli slabše od pričakovanega in po prvi četrtini zaostajali z 18:21, po 56 danih točkah med drugo in tretjo četrtino povedli za 6 točk (74:68), tehtnico pa na svojo stran dokončno prevagali v zadnjih 10 sekundah, ko je po trojki Milojka Vasilića žogo v roke prijel Aleksandar Lazić ter s silovitim zabijanjem in še dodatnim prostim metom zaradi storjene osebne napake Vasilića dosegel odločilne 3 točke (98:93).

STATISTIKA TEKME MED ILIRIJO IN ŠENČURJEM
STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN HOPSI

V dresu Šenčurja je bil najbolj učinkovit Uroš Zadnik (11 točk, 4 podaje ter 2 pridobljeni žogi in 2 skoka), pri Olimpiji pa so si naziv najkoristnejšega igralca bratsko razdelili Jan Špan (20 točk, 7 ukr. žog, 6 podaj in 2 skoka), Bosanec Aleksandar Lazić (19 točk, 8 skokov in 6 podaj) in Američan Scottie Reynolds (16 točk, 9 podaj ter 3 skoki in pridobljene žoge).

Pri Iliriji in Hopsih sta najvišji količnik učinkovitosti vpisala Tevž Ružič (11 točk, 7 skokov, 5 podaj, 2 ukr. žogi in 1 blokada) in Tjaž Rotar (17 točk, 5 podaj, 2 ukr. žogi in 1 skok), MVP 2. kola lige Nova KBM pa je postal Nejc Barič, ki je ob porazu Zlatoroga proti Šentjurju prispeval kar 28 točk, 5 podaj ter 3 skoke in pridobljene žoge (indeks 25).

Jan Kropf

foto: Hopsi Polzela

Sorodni prispevki:

Primorska prvič izgubila, Šentjur v podaljšku zlomil Zlatorog
V obračunu nekdanjih prvakov daljši konec potegnila Krka

Dodaj odgovor