You are currently viewing Povratniki do prvega skalpa že na prvi tekmi

Povratniki do prvega skalpa že na prvi tekmi

Hrastnik se je po dveh sezonah v tretji slovenski košarkarski ligi vrnil med drugoligaško druščino in že na uvodnem srečanju zabeležil pomembno zmago.

Na svoji prvi tekmi v letošnji sezoni 2. SKL so Hrastničani doma gostili zasedbo Portoroža in jo po bolj učinkoviti igri v zadnji četrtini ugnali s 75:69.

Izbranci Blaža Berganta so do prve večje prednosti prišli v drugi četrtini, v kateri so s 17 danimi (Gašper Ovnik 6, Klemen Požin 5, Marko Čergič, Anej Nučič in Marko Babič 2) in le 6 prejetimi točkami zaostanek 2 točk spremenili v prednost 9 točk (37:28), odločilno razliko pa naredili med 36. in 39. minuto, ko so z delnim izidom 8:2 (Ovnik in Urh Durnik 3, Čergič 2) pobegnili na +7 (72:65).

Z 12 podajami, 10 točkami, 5 skoki in 4 pridobljenimi žogami je bil najkoristnejši igralec Hrastnika Klemen Požin, najbolj učinkovit igralec in prvi strelec Portoroža pa je bil Američan Timothy Cole, ki je zabeležil 23 točk, 14 skokov, 2 podaji in pridobljeni žogi ter 1 blokado.

STATISTIKA MED HRASTNIKOM IN PORTOROŽEM 

Sinoči je bilo zanimivo tudi v Sežani, kjer je potekal primorski derbi. Na njem je slavila Mesarija Prunk Sežana, ki je Plamo-pur iz Ilirske Bistrice premagala s 85:67.

Dvoboj je izenačen le prvih 24 minut (48:43), potem pa so Sežanci pritisnili na stopalko za plin, v naslednjih 10 minutah dosegli kar 20 točk (Luka Dimec 8, Nik Kučej 7, Robert Abramovič 3, Gašper Jordan Rojko 2) in dobrih pet minut pred koncem povedli z 68:54.

Portorožani se po tem udarcu niso več pobrali. S pomočjo Anžeta Srebovta in Robija Hreščaka so v preostalem času razliko znižali na -9 (68:59), po 3 zaporednih točkah nasprotnika Žige Škrinjarja pa klonili s 67:85.

Na strani zmagovalcev se je z 20 točkami, 4 pridobljenimi žogami, 3 podajami, 2 skokoma in 1 pridobljeno žogo najbolj izkazal Nik Kučej, na strani poražencev pa je s 16 točkami, 15 skoki, 11 izsiljenimi osebnimi napakami ter 1 blokado in pridobljeno žogo najbolj navdušil Anže Srebovt.

STATISTIKA MED SEŽANO IN PLAMO-PUR

Danes ob 19. uri se bodo v Medvodah udarili še košarkarji Brinoxa in Žoltastih Trotov, zadnji dve tekmi 1. kroga 2. SKL pa bosta na sporedu 17. oktobra (Grosuplje – LTH Castings) in 7. novembra (ECE Triglav – Parklji).

Jan Kropf

foto: KK Hrastnik; KK Mesarija Prunk Sežana

Sorodni prispevki: Prva tekma drugoligašev odločena šele v podaljšku

Dodaj odgovor